Hai-Hui şi Palatul Copiilor – Şi-au dat mâna pentru organizarea unui concurs de orientare

410
hai huiSâmbătă, 28 noiembrie, Parcul Central din municipiul Târgu-Jiu a fost gazda unui concurs de orientare, al cărui participanţi au fost 30 de elevi ai Palatului Copiilor şi ai Clubului Elevilor Novaci. Acţiunea a fost una în parteneriat cu Asociaţia Hai-Hui pentru Turism, Sport şi Ecologie Târgu-Jiu, care desfăşoară activităţi de protecţie a mediului, promovare şi dezvoltare durabilă a turismului montan, implicându-se în mod regulat în activităţile cultural-sportiv-ecologice.

Elementele cheie ale competiţiei au fost o hartă, o busolă şi nişte puncte de reper. Evenimentul a fost unul centrat pe puterea de orientare a copiilor. Participanţii s-au încadrat în limitele de vârstă 7-18 ani. Competiţia, intitulată „Concurs de Orientare Cupa 1 Decembrie” s-a desfăşurat pe parcursul a trei ore, timp în care, participanţii s-au luptat pentru găsirea unor obiecte, iar spiritul de orientare al acestora a fost pe deplin răsplătit, nu doar cu diplome de participare, ci şi cu unele cadouri. „Concursul a fost dedicat începătorilor, s-a organizat pe 3 categorii de vârstă, s-au format echipe mixte, de fete şi băieţi, iar distanţa de acţiune a fost de un kilometru”, ne-a declarat Ionuţ Negomireanu, unui dintre coordonatorii competiţiei de sâmbătă. Acesta a fost ajutat şi de către profesorul Adrian Marcu, iar câştigători au fost desemnaţi ocupanţii primelor 6 poziţii.
ATSE Hai-Hui Târgu-Jiu are ca scop crearea şi dezvoltarea cadrului organizatorico-funcţional şi material în vederea promovării unei atitudini de respect faţă de mediul înconjurător, sensibilizarea tinerilor pentru protecţia ecosistemelor şi dezvoltarea spiritului ecologic la aceştia.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here