Guvernul PSD-PNL-UDMR desființează căminele de bătrâni și centrele pentru persoanele cu dizabilități!

1838

Guvernul României consideră că prea multe persoane nedeplasabile ajung în grija statului. Strategia naţională privind prevenirea instituționalizării persoanelor adulte cu dizabilități și accelerarea procesului de dezinstituționalizare 2022-2030 a fost aprobată de Guvern, săptămâna aceasta, pentru a face și mai dificilă rezolvarea acestei probleme.

Pentru familiile celor care nu se pot deplasa nici măcar până la baie și care nu pot să mănânce singuri este o lovitură puternică, mai ales pentru că cei mai mulți nu-și permit nici să renunțe la locurile de muncă, pentru a-ngriji rudele cu probleme, nici să angajeze pe cineva care să se ocupe de bolnavi.

Posibilitatea de a interna o persoană cu dizabilități într-un centru de îngrijire era limitată și până acum, din cauza costurilor foarte mari, pe care nu și le pot permite familiile celor care au astfel de probleme, dar și din cauza numărului limitat de astfel de centre. Dar Ministerul Muncii a considerat că ar trebui să se renunțe total la această șansă a familiilor celor care nu pot fi îngrijiți acasă. Mai gravă este acum situația celor care nici măcar nu au rude care să-i îngrijească.

Mai multe aici: https://jurnalul.ro/special-jurnalul/camine-batrani-centre-persoane-dizabilitati-desfiintate-919081.html

1 COMENTARIU

  1. Așa se traduce grija lui budăi pentru seniorii și ” bunicii noștrii „. Ipocrizie mai mare că la acest psd nu întâlnești la niciun alt partid. Acești , chipurile, social democrați, în realitate niste grofi ai acestor vremuri ,mint cum respiră. Ei le spun oamenilor ce vor să audă și în spatele ușilor închise,precum hoți de cai noaptea, fac ce știu ei mai bine, adică, să-și de-a legi cu ajutorul cărora să fure … legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here