Guvernul permite ministerelor să transforme nivelul posturilor bugetare

478
Ministerele pot aproba pe propria răspundere, în limita numărului maxim de posturi şi respectând limitele fondului de salarii, numai pentru locurile vacante, utilizarea unui număr mai mare de posturi de nivel inferior sau de acelaşi nivel, prin reducerea numărului de locuri de nivel superior.
Facilitatea a fost inclus în ordonanţa de rectificare bugetară, aprobată de Guvern.

„Ordonatorii principali de credite, pe propria răspundere, pot aproba, în limita numărului maxim de posturi, cu încadrarea în nivelul alocațiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile, numai pentru posturile vacante, utilizarea unui număr mai mare de posturi de nivel inferior sau de același nivel prin reducerea corespunzătoare a unui număr de posturi de nivel superior, precum și modificarea în ceea ce priveşte calitatea acestor posturi. Modificarea calității posturilor vacante se face și cu avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici”, se arată în actul normativ.
Ordonatorii principali de credite vor comunica lunar Ministerului Finanțelor, în termen de 5 zile de la închiderea lunii, situația centralizată a transformărilor de posturi efectuate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here