Grupurile de la Turceni și Rovinari își întrerup activitatea în decembrie

2824

Grupurile energetice de la Rovinari și Turceni, în speță, 3 și 7, vor fi trecute în conservare în acest an. Este ,,soluția de compromis” la care au convenit șefa Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen și premierul Nicolae Ciucă, după cum a declarat acesta, în urma întâlnirii de la Bruxelles.

Reprezentanții CE Oltenia explică ce înseamnă ,,conservarea” celor două grupuri: ,,Practic, activitatea lor se întrerupe pentru a fi puse în funcțiune când e necesar. Ideea este că această situație suportă revizii periodice, verificări. Oamenii vor fi programați în acest sens, pentru a asigura mentenanța acestor grupuri. Ceea ce trebuie reținut este faptul că, de exemplu, la Termocentrala Rovinari unde lucrează în jur de 1.400 de salariați, dar și la Turceni, nu va fi nicio schimbare în materie de personal. Într-adevăr, conservarea este un pas spre închidere, dar nu se va putea face asta cel puțin în anul 2023. Nu va fi nicio reducere de personal în perioada următoare, asta este foarte clar”, au spus sursele citate.
Nicolae Ciucă: ,,600 de MW vor fi scoase din funcțiune, din sistem, și urmează să fie trecute în rezerva tehnică. Ele vor putea fi repornite…”, a anunțat acesta, ieri.
Cele două grupuri de la Rovinari și Turceni erau programate pentru închidere în acest an, așa cum a fost prevăzut în PNRR.

,,Virgil Popescu, pericol public major”
Președintele comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir susține pe pagina sa de Facebook: DE CE NU TREBUIE INCHISA PRODUCTIA PE CARBUNE ACUM
Să comparăm puțin: ,,La o putere instalată de 2970 MW eolian se produc acum doar 81Mw, adică doar 1,36% din consum, iar cărbunele, pe care Popescu vrea sa-l închidă, produce 1116 Mw, la o putere instalată de 3100Mw. Cum nu putem face să bată vântul, putem însă să scoatem mai mult cărbune să producem peste 1700 Mw”. În plus, prezent ieri în studioul Antena 3 CNN acesta a mai declarat: ,,Virgil Popescu este un pericol major pentru România”.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here