Grupul PNL din CJ Gorj a boicotat şedinţa extraordinară

571

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a întrunit, ieri, consilierii într-o şedinţă extraordinară pentru adoptarea a trei proiecte de hotărâre. Demersul a fost unul considerat ilegal de către consilierul şi co-preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care a motivat faptul că proiectele nu erau de necesitate imediată.

O bună parte dintre consilierii judeţeni s-au întrunit, ieri dimineaţă, într-o şedinţă extraordinară care s-a sistat din faşă. Motivul a fost acela că liderul grupului PNL din CJ Gorj, Dan Vîlceanu, alături de colegii săi de partid, au părăsit şedinţa, considerând-o una ilegală.
Pe ordinea de zi erau trei proiecte de hotărâre: “Proiect de hotărâre privind cedarea către OMV PETROM S.A. a dreptului neexclusiv și temporar de folosință asupra unui sector al DJ 675 C Târgu Logrești-Baia de Fier, în vederea realizării unor lucrări de interes public”; “Proiect de hotărâre privind transmiterea unor imobile din proprietatea publică a Județului Gorj și din administrarea Muzeului Județean Gorj «Alexandru Ștefulescu» în proprietatea publică a Municipiului Târgu-Jiu și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu”; “Proiect de hotărâre pentru modificarea și înlocuirea Anexei la Hotărârea Consiliului Județean nr.6/2014 privind preluarea în domeniul public al Județului Gorj, cu titlu gratuit, a unor active evidențiate în patrimoniul Societății «Uzina Mecanică Sadu» S.A., filială a Companiei Naționale Romarm S.A., supuse procedurii fiscale de dare în plată către stat prin Ministerul Finanțelor Publice, în scopul constituirii unui parc industrial”.

“Proiectele nu necesită stare de urgenţă”
Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a declarat faptul că expunerea de motive care a stat la baza motivării convocării şedinţei în regim extraordinar era legată de primul punct de pe ordinea de zi şi anume realizarea unor lucrări pe drumul Târgu Logreşti-Baia de Fier şi aprobarea cedării în folosinţă temporară a unei porţiuni din acest drum către OMV Petrom.
În ciuda acestui lucru, consilierul liberal Dan Vîlceanu a citit un extras dintr-un document emis de secretarul CJ Gorj în data de 10 iunie 2014, privind convocarea şedinţelor, el argumentând faptul că organizarea şedinţei extraordinare de ieri a fost una ilegală: “Şedinţele extraordinare se întrunesc în ipotezele expres prevăzute de lege. Prin situaţii excepţionale care necesită măsuri urgente, CJ Gorj se poate întruni şi în şedinţă extraordinară atunci când este necesar pentru adoptarea unor măsuri imediate pentru prevenirea sau înlăturarea calamităţilor, catastrofelor, incendiilor epidemiilor, precum şi pentru apărarea ordinii şi liniştii publice. Eu nu cunosc ca în ultimele săptămâni sau ultimele zile, în judeţul Gorj să fi avut loc vreo calamitate sau epidemie. Considerând că acel document a fost emis la data respectivă de către secretarul judeţului cu bună credinţă, înseamnă că această întâlnire a CJ în şedinţă extraordinară pentru proiecte care nu necesită stare de urgenţă, este ilegală, şi grupul de consilieri PNL nu va participa la şedinţe ilegale”.

Lipsă de cvorum
Şedinţa de ieri a fost una suspendată, deoarece consilierii PNL nu au dorit participarea, ei ridicându-se şi părăsind sala. Din păcate, de la şedinţa de ieri au lipsit şi câţiva consilieri din partea PSD şi ai fostului PP-DD, astfel că şedinţa nu a întrunit cvorumul necesar pentru adoptarea sau respingerea proiectelor. Numărul total de consilieri care au mai rămas în sala de şedinţe după plecarea celor de la PNL a fost de 16, din totalul de 32 existenţi pe liste.

Interesele de partid, mai presus
Preşedintele Călinoiu a arătat supărare pe faptul că grupul PNL din CJ Gorj a arătat dezinteres faţă de aprobarea unor proiecte deosebit de importante şi, care ar putea fi utile în atragerea de fonduri pentru judeţ. “Nu mă ocup de situaţia celor care nu au fost prezenţi. Pe mine mă îngrijorează faptul că cei care sunt prezenţi nu înţeleg că, mai presus decât interesele lor, al grupului de consilieri, de cei coordonaţi de Vîlceanu, sunt interesele judeţului. Nu ştiu motivele pentru care au lipsit alţii, dar noi am avut astăzi cvorumul de a aproba cu o majoritate obiectivele importante la nivelul judeţului Gorj pentru a fi puse în valoare, pentru a fi supuse atragerii fondurilor de investiţii. De ce să dăm cu piciorul la surse atrase şi apoi să spunem că nu ne ajută investitorii? De ce să ne stricăm imaginea cu investitorii care sunt la nivelul judeţului Gorj şi sunt de interes strategic, până la urmă. Ce vor înţelege oamenii de la OMV Petrom? Mă voi prezenta luni cu un proiect de hotărâre la o discuţie cu cei de la OMV, dar asta nu face decât să întârzie, evident, lucrările cu o lună de zile de reabilitare a drumului Logreşti-Baia de Fier unde este un pod şi o alunecare de teren create în urma calamităţilor generate de factori naturali, de ploi. Grija pe care o are OMV faţă de conducta lor era şi aceasta pusă în pericol şi am zis că rezolvăm totul. Nu se poate rezolva pentru că nu vrea domnul Vîlceanu. (…) Oamenii responsabili prezenţi aici puteau să decidă şi să rezolve aceste probleme care erau în favoarea Gorjului”, a spus Ion Călinoiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here