Gropile dintr-un drum comunal din Berlești, astupate cu ciment! Artera, turnată într-o singură noapte

589

Drumul comunal 27 A, care face legătura între localitățile Colțești și Albeni, pe raza satului Gîlcești, aparținând comunei Berlești, este asemănător unui șvaițer. Artera modernizată pe o porțiune de doi kilometri, cu 3-4 ani în urmă, asta într-o singură noapte, s-a găurit în scurt timp, urmare a lucrării de proastă calitate făcută atunci, spun localnicii, sub presiunea unui control al anchetatorilor. Gropile din drum au fost astupate cu ciment de autoritățile locale din Berlești, cu cheltuieli zero, primarul anunțând că nu există fonduri pentru reabilitarea arterei, asta și pentru că la ultima rectificare localitatea nu a obținut niciun leu.

DC 27 A a suferit o reabilitare record pe timpul fostei administrații PSD, spun localnicii din Gîlcești, care reclamă acum calitatea proastă a arterei rutiere uzitată pentru ajungerea la Albeni. Asfaltul, pe o porțiune de aproape 2 kilometri a fost turnat atunci într-o singură noapte, asta pentru că la adresa autorităților de atunci se făcuse o plângere penală legată de investițiile realizate din bani publici. Pentru că drumul nu se realizase în timpul stabilit s-a făcut, la normă, asfaltul neavând o grosime decât de două degete.Cum era de așteptat, drumul s-a corodat în perioada imediat următoare, acum artera modernizată atunci fiind plină de carii, care mai de care mai late ori mai adânci. Localnicii au reclamat situația la Gorjeanul, menționând că acestea au fost cârpite cu ciment, pe metoda una da, alta nu.

11 km de drum din Berlești, încă pietruit
Primarul comunei Berlești, Iulian Berlescu, a confirmat că situația de pe drumul comunal respectiv este reală, menționând că a făcut eforturi să repare, fără costuri, gropile, apelând la forma de muncă proprie și la un afacerist care a donat primăriei câțiva saci cu ciment. “Am reparat bucata respectivă de drum așa cum s-a putut. M-au ajutat cei de la ajutor social, iar primăria nu a plătit nimic. Am cârpit drumul fără să apelăm la buget. Am astupat gropile chiar de Paști. Lucrarea nu a fost de calitate, dovadă că s-a stricat în scurt timp. Din păcate, nu am cu ce să-l reabilitez așa cum trebuie, deoarece la ultima rectificare, din septembrie, am primit zero bani. Anul acesta nu avem cum să facem nimic”, a spus primarul Berlescu. Edilul a menționat că a primit 5-6 saci de ciment pe care i-a oferit un constructor și a cârpit cât s-a putut din drum, dar în prezent nu mai are material să mai facă asta, motiv pentru care gropile vor fi lăsate în actuala stare. Primarul speră ca anul viitor drumul să poată fi reabilitat ca și alte străzi din localitate, Berleștiul deținând încă 11 km de drum pietruit.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Sacii de ciment Creca sunt de la același finanțator care a adus un buldoescavator second la pret de nou…. ce sa faca a compensat cele 3 miliarde cu câțiva saci de ciment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here