Grigoraş despre convocarea lui Roman: “O şansă uriaşă pentru el, o mândrie pentru mine!”

513

Mihai Roman ar putea debuta astăzi la prima reprezentativă a României într-un moment în care Pandurii îşi cam luase gândul de la o astfel de reprezentare.

Vremurile când Pandurii trimitea 2-3 jucători la prima reprezentativă şi mai găsea resurse să alimenteze şi naţionala mică au trecut, iar selecţionerii au evitat să mai trimită scrisori de convocare pe adresa clubului târgujian câtă vreme acesta s-a confruntat cu o perioadă mai puţin fastă la nivel de joc, dar mai ales de rezultate.

Nistor şi Anton, ultimii convocaţi
Dacă în urmă cu mai bine de doi ani Pandurii trimitea contingente serioase de jucători la naţionale, cu Chiricheş, Pintilii şi Maxim drept reprezentanţi de seamă ai echipei gorjene, în ultimii doi ani ex-selecţionerul României, Victor Piţurcă, şi-a adus mai rar aminte de panduri. Deşi la partidele Pandurilor au fost adesea reprezentanţi ai primei reprezentative, acolo au ajuns doar Dan Nistor şi Paul Anton. Dealtfel, Nistor a fost ultimul jucător al gorjenilor care a îmbrăcat tricoul echipei naţionale evoluând într-un meci, fie el şi amical. Se întâmpla acum un an şi jumătate, pe 4 iunie 2013, când România întâlnea într-un joc amical, pe Naţional Arena, naţionala statului Trinidad and Tobago. Nistor a jucat atunci repriza a doua, jucătorul Pandurilor intrând în minutul 66 în locul lui Costin Lazăr. După acest meci şi alte câteva jucate în debutul sezonului la Pandurii, Nistor s-a transferat în Franţa şi a pierdut contactul cu echipa naţională având o adaptare nereuşită în Hexagon.
Ultimul jucător al Pandurilor convocat la naţională a fost căpitanul Paul Anton. Acesta a făcut parte din lotul României convocat de Victor Piţurcă pentru super-amicalul cu Argentina, meci disputat pe 5 martie la Bucureşti, pe Naţional Arena. Din păcate, Anton nu a apucat să joace pentru echipa naţională în acel meci, iar de atunci şi până la surpriza făcută de noul selecţioner, care l-a chemat acum pe Mihai Roman, niciun alt jucător de la Pandurii nu a mai mers la Mogoşoaia în cantonamentul primei reprezentative.

“O să înveţe foarte multe”
La fel de mult ca şi jucătorul, de convocarea lui Roman la Naţională s-a bucurat şi antrenorul Petre Grigoraş. Acesta vede în prezenţa lui Roman lângă ceilalţi internaţionali cu ştate vechi drept o mare oportunitate pentru vârful Pandurilor: “Mă bucur foarte mult pentru el mai ales că se antrenează câteva zile cu fotbaliştii de la echipa naţională şi o să înveţe foarte multe. Va depinde totul numai şi numai de el pentru că e un jucător cu calităţi. Şi aşa este lipsă de atacanţi nu numai la noi în România, ci chiar şi în lume e o criză de atacanţi foarte, foarte valoroşi, dar în România este în special o criză foarte mare. De aceea e o şansă uriaşă pentru el, e o mândrie şi pentru mine şi pentru club că Roman a fost convocat la echipa naţională. Dar, de acum, va depinde numai de el să îşi păstreze acest statut”, a declarat Petre Grigoraş.

Decizia lui Iordănescu i-a surprins pe toţi
În vreme ce echipa gorjeană traversează cea mai nefastă perioadă din ultimii ani, convocarea lui Roman i-a luat prin surprindere pe toţi cei de la Pandurii, inclusiv pe antrenor şi jucător. Chiar selecţionerul Anghel Iordănescu a mărturisit că Roman şi Grigoraş au fost surprinşi de convocare şi explică de ce a ales să cheme sub tricolor mai mulţi jucători care încă nu au jucat pentru prima reprezentativă: “În momentul de faţă, avem 4 sau 5 jucători care nu au debutat în echipa naţională. De exemplu, Puşcaş e un junior, un jucător de mare perspectivă. La fel şi Mihai Roman, căruia cred că nu îi venea să creadă, atunci când a fost anuntaţ că e convocat. L-am sunat pe Petre Grigoraş şi nici lui, personal, nu îi venea să creadă că l-am sunat pentru această problemă. Sunt jucători pentru care cred că debutul ar fi o bucurie foarte mare. Pe lângă asta, ar mai fi jucători care ar trebui să intre, ca să îi vad şi eu, să îi vedeţi şi dumneavoastră şi să îi vadă marele public”, a spus Anghel Iordănescu.
Mihai Roman are şansa de a debuta astăzi sub tricolor în partida pe care România o dispută contra Danemarcei, pe Naţional Arena, cu începere de la ora 20:30.

“Pentru mine contează enorm această convocare. Sper ca prin evoluțiile de la club să mai fiu selecționat. Tratez acest meci, chiar dacă este amical, cu maximă seriozitate. Aș vrea să debutez la națională într-o partidă pe care să o câștigăm”, Mihai Roman – Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here