Grevă spartă de studenţii gorjeni

378
După aproape o lună în care studenţii din întreaga ţară fac demonstraţii şi proteste, tinerii din Gorj nu sunt hotărâţi dacă să adere la greva de joi sau nu.

Noua Lege a Educaţiei a adus nemulţumiri în rândul cadrelor didactice dar şi în rândul studenţilor. Aşa se face că tinerii care învaţă la facultăţile din România au ieşit în stradă în mai multe centre universitare importante. Târgujienii au spus, însă, de fiecare dată „pas”. Ramona Popescu, preşedintele Ligii Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu (LSUCB), a declarat că încă nu s-a luat o hotărâre la nivel local. „Noi încă nu ştim ce facem. Joi, profesorii nu vor intra la cursuri prin urmare, în toată ţara, nici studenţii nu vor face cursuri. Noi, însă, nu am luat încă o hotărâre”, a declarat Ramona Popescu.
Studenţii de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu au spus că nu sunt de acord să iasă în stradă deşi deciziile luate la nivel naţional îi afectează şi pe ei. După mai multe discuţii s-a hotărât ca peste tot studenţii să protesteze. La Gorj însă, e linişte. „Mâine (n.r. – astăzi) ne vom întâlni şi vom discuta”, a conchis preşedintele LSUCB. Aşa se face că nici de această dată, când în toată ţara se pregăteşte o grevă pentru ziua de joi, la noi va fi la fel de linişte. Studenţii nu se vor sinchisi să protesteze, fiind, probabil, delăsători şi nepăsători la problemele de care se vor izbi chiar ei, la un moment dat.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here