Greva sindicaliştilor din sănătate nu va afecta populaţia

372

În cadrul Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas, desfăşurat joi, 14 noiembrie 2013, s-a decis organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, timp de două ore. Aceasta va fi urmată de greva generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie. Conducerea Sanitas dă asigurări că populaţia nu va fi afectată de greva anunţată.

Total nemulţumiţi de situaţia actuală a sistemului de sănătate din ţara noastră, sindicaliştii au decis să ia atitudine. Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis joi, 14 noiembrie, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, între orele 8.00 şi 10.00, care va fi urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie.

Serviciile medicale vor fi asigurate
Pe perioada grevei, populaţia nu va avea de suferit, după cum asigură liderii Sanitas, adăugând că, în conformitate cu legile în vigoare, o treime din personal va lucra. „Populaţia nu trebuie să se simtă în pericol, pentru că urgenţele vor fi asigurate”, au mai menţionat sindicaliştii.
În cursul acestei săptămâni, mai exact pe 21 noiembrie, la Ministerul Sănătăţii va avea loc o întâlnire a liderilor Sanitas cu reprezentanţii Ministerului Muncii, ai Ministerului Finanţelor şi cei ai ministerului de resort.
Sindicaliştii din Sănătate cer, în principal, negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură, majorarea salariilor de la 1 ianuarie 2014, finanţarea corespunzătoare a sistemului sanitar, menţinerea statutului actual al spitalelor publice şi demisia ministrului Sănătăţii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here