Grevă de avertisment, în Policlinica Târgu-Jiu și în spitalele Dobrița și Târgu-Cărbunești! Salariați din Asistența Socială s-au alăturat solidari colegilor din sănătate

944

Sindicaliştii din cadrul Federaţiei Sanitas s-au aflat în grevă de avertisment, luni dimineața, între orele 9:00 şi 11:00. În acest interval de timp doar o treime dintre angajaţi și-au continuat activitatea. Sindicaliștilor SANITAS din cadrul SJU Târgu-Jiu li s-au alăturat colegi din alte unități sanitare, dar și din asistența socială, în semn de solidaritate.

Federaţia Sanitas a anunţat că, luni, va avea loc o grevă de avertisment, urmând ca pe 11 mai angajaţii din sănătate să declanşeze greva generală. Astfel, luni dimineața, mai mulți angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au întrerupt activitatea, declanșând greva de avertisment. Lor li s-au alăturat angajați ai altor spitale din județ, excepție făcând Spitalul Orășenesc de Urgență Târgu-Cărbunești și Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, unde sindicaliștii au protestat în cadrul respectivelor unități. “Peste 40 de angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, din toate categoriile profesionale, au participat la greva de avertisment organizată pentru susținerea revendicărilor sindicale. De fapt, noi suntem unitatea cu cele mai mari pierderi salariale, raportat la numărul de angajați”, a menționat Ion Măruță, președintele Sindicatului “Sănătatea” Gorj.

Popa: “Vineri, intrăm în grevă generală, dacă nu se rezolvă situația”
Valentin Popa, președintele Sindicatului SANITAS Gorj, spune că cea mai importantă revendicare sindicală este modificarea legii salarizării în sensul eliminării plafonului de 30%. “Modificarea, prin ordonanță de urgență a guvernului, a articolului 25 din Legea 153/2017, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limiteză acordarea sporurilor prevăzute în noul Regulament. Mâine (n.r. marți, 8 mai) se întrunește comisia constituită de Guvern și concluziile întâlnirii vor fi prezentate în ședința de guvern de miercuri. Dacă nu se rezolvă situația, vineri, intrăm în grevă generală”, a confirmat Valentin Popa, președintele Sindicatului SANITAS Gorj.
Principalele revendicări ale Federaţiei Sanitas vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială dar şi negocierea şi semnarea Contractelor Colective de Muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here