Greu de găsit un vârf

413

Pandurii pare a se fi resemnat în privința aducerii unui atacant care să umple golul lăsat prin plecarea lui Mihai Roman. Căutările oficialilor gorjeni nu s-au soldat cu rezultatele dorite, așa că lotul ar putea suferi noi modificări în pauza de iarnă, în funcție de obiectivul pentru care echipa va lupta în acel moment.

Vânzându-și golgheterul din sezonul precedent și cel mai bun marcator la momentul respectiv, era de așteptat ca Pandurii să vină repede pe piața transferurilor și să-l înlocuiască pe Mihai Roman cu un jucător de valoare apropiată sau cu un potențial important de creștere în perioada imediat următoare. Acest lucru s-a întâmplat, însă fără finalitate, Pandurii fiind și acum, la o lună și jumătate după plecarea lui Roman la NEC Nejmigen în postura de a căuta un atacant. Pauza competițională dedicată echipei naționale ar fi fost un bun moment ca Pandurii să fi adus jucătorul dorit și să încerce să-l integreze în echipă, dar momentul a fost ratat, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Săpunaru: “Cristi Săpunaru a venit după perioada trecută de pregătire, dacă ar fi venit cu zece zile mai devreme l-am fi avut mai repede la dispoziția echipei. Nu a depins de noi. Mi-am dorit un atacant, dar nu a venit. Au fost propuși niște jucători care nu m-au impresionat. Decât să aducem la cantitate mai bine nu mai aducem”, a declarat Edi Iordănescu.

L-au refuzat pe Mengolo
Unul dintre jucătorii care au fost pe lista Pandurilor în ultima perioadă a fost un stranier care a evoluat în sezonul trecut în România și a impresionat, la un moment dat fiind și în vederile Stelei: “Ne-am oprit la un anumit jucător, iar acum că discuția este închisă pot să-i dau și numele, Mengolo care a jucat la U Cluj. El putea acoperi acea poziție în atac, eram dispuși să facem pasul și să-l luăm, dar a avut o condiție cu care nu am fost de acord”, a mărturisit antrenorul Pandurilor. Acesta a explicat și care a fost condiția care a împiedicat transferul: “Mengolo dorea să semneze până la vară fără opțiune pentru Pandurii. Adică putea cere oricât în vară, iar dacă nu puteam să-l luăm și din vară putea pleca fără probleme. Nu era onest pentru club”, a menționat Edi Iordănescu. Tehnicianul spune că el și-ar fi putut face treaba cu Mengolo până în vară, dar opțiunea lui Mengolo nu era una profesionistă și nu a fost de acord cu ea: “Dacă mă gândeam doar la mine aș fi spus să îl aducem și să ne folosim de el până la vară când îmi expiră și mie contractul. Nu e un lucru constructiv, nu așa se procedează când ești profesionist. Eu am refuzat și am spus că nu mai sunt de acord cu venirea lui. Eu i-am prezentat niște argumente, dar nu s-a materializat nimic”, a mai spus Edi Iordănescu.

“Piața nu oferă soluții”
Orizonturile par întunecate când vine vorba de completarea acestui gol lăsat în lotul Pandurilor. Edi Iordănescu simte că echipa are mare nevoie de un jucător pe acest post, dar vârfurile împinse, de valoare, lipsesc acum de pe piață: “Putem aduce jucători în orice moment care să fie liber dinainte de 7 septembrie. Piața nu oferă multe soluții. Mai sunt jucători pe piață care nu au jucat de foarte mult timp. Eu am nevoie de un atacant”, a mai declarat Iordănescu junior. Acesta știe că încă nu se poate baza pe serviciile brazilianului Wellington, iar o problemă de orice fel a lui Hora i-ar aduce “daună totală” în echipă: “Wellington nu este la 100%, nu se antrenează cu echipa. Va mai face niște investigații, e posibil ca săptămâna viitoare să intre. Sper să nu cedeze din nou. Am improvizat, chiar și cu Hora care a dat randament, în plus e la limita suspendării. Nu vreau să îmi imaginez cum va fi când nu ar fi disponibil”, a mai spus Edi Iordănescu.

Investiții, doar pentru play-off
Dacă în acest moment se pare că aducerea de jucători nu mai este posibilă, campania de achiziții din iarnă este în mod cert una care va fi influențată în mod direct de rezultatele pe care Pandurii le va avea până în decembrie. “Din păcate noul sistem competițional oarecum te limitează să planifici din timp campania. Totul ține de buget. Dacă vom fi în primele 6 echipe vreau să aducem 2-3 jucători care să vină și să aducă un plus de valoare, care să vină și să emită pretenții la primul 11. Vreau certitudini, nu să îi așteptăm, să vină și să ajute echipa și nu invers. Avem nevoie de jucători experimentați pentru că se concentrează din punct de vedere valoric competiția, joci doar cu echipele de pe primele locuri și ai nevoie de soluții, de valoare. Dacă nu ne vom îndeplini obiectivul, e clar că și clubul se reorienteză nu vor fi dispuși să investească prea mult și atunci ne vom uita după alt tip de jucători”, a explicat Edi Iordănescu felul în care Pandurii va ataca piața transferurilor în pauza de iarnă.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here