Greşeli pe care le fac gospodinele

438

curatenieAnumiţi specialişti au alcătuit un top al greşelilor pe care femeile casnice le fac atunci când se apucă de curăţenie. Medicii precizează că majoritatea gospodinelor nu ştiu cum se face adevărata curăţenie şi de aceea, microbii perturbă sănătatea familiilor lor.

Există zone din casă care trebuie igienizate, de care uită sau nu ştiu gospodinele, şi care sunt o sursă de microbi.

Iată despre ce este vorba.

Uscarea rufelor afară

S-a dovedit că prin uscarea rufelor afară poţi să te alegi cu alergii sau afecţiuni virale? Punerea hainelor la uscat afară, în bătaia vântului nu doar le usucă dar le şi umple de anumiţi factori alergeni sau impurităţi care pot dăuna sănătăţii. Pentru a evita îmbolnăvirea, usucă hainele în încăperi.

Clanţele, întotdeauna uitate

Sunt multe gospodine care nu folosesc dezinfectant pentru a şterge uşa. Mai cu seamă dacă e din lemn sau metal deoarece acumulează cei mai mulţi microbi.

Medicii spun că mânerele de la mobilă, precum şi clanţele de la uşi sunt adevărate focare de infecţie şi că acestea nu se dezinfectează niciodată.

Dacă nu sunt curăţate, microbii trec de pe mână pe corp şi de aici în organism.

Şi aparatul de aer condiţionat trebuie curăţat

Aparatul de aer condiţionat este prevăzut cu un filtru de purificare a aerului care trebuie spălat la cel mult două luni. În schimb, dacă nu e curăţat, microbii vor fi răspândiţi pe toată raza de bătaie a aerului!

De câte ori speli frigiderul?

O dată pe lună cel puţin, frigiderul se va curăţa. Chiar şi la temperaturi mai scăzute, mâncarea se alterează. Pentru a nu suferi de boli stomacale sau pentru a nu face toxiinfecţii se recomandă spălarea sertarelor şi grilajelor din interiorul frigiderului. Trebuie să ştim că şi alimentele depozitate în frigider vor fi acoperite sau puse în recipiente speciale, iar legumele spălate în prealabil.

Un jet de apă e suficient pentru spălarea alimentelor?

Bineînţeles că nu! Trebuie să ne gândim la faptul că în general toate legumele şi fructele trec prin mai multe mâini de când sunt culese şi până ajung pe rafturile magazinelor. De aceea, trebuie insistat cu spălarea legumelor, a fructelor şi în mod special al cărnii.

Cumperi pâinea neambalată?

Pentru că aşa ne-am obişnuit, cumpărăm de cele mai multe ori pâinea neambalată, dar medicii spun că acest obicei poate avea repercusiuni asupra sănătăţii tale şi a întregii familii. Oamenii încearcă cu mâna lor cât de proaspătă e pâinea, de aici şi transferul de microbi. De aceea e bine să cumperi pâinea gata ambalată ori de la patiserii sau să o coci acasă.

Deschizi geamul după ce ai spălat pe jos?

Specialiştii avertizează asupra bolilor ce apar datorită produselor casnice. Toxicitatea prea mare din soluţia de spălat parchetul, de exemplu, poate cauza boli precum leucemia, spun medicii specialişti! De aceea, dacă foloseşti produse din comerţ pentru curăţarea locuinţei, lasă geamurile deschise imediat după ce ai aplicat acele soluţii. Astfel, vaporii toxici vor dispărea. Pentru parchet poţi alege o metodă naturală: apă cu oţet.

Cristina RĂSCOL

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here