Greşeli frecvente care distrug părul

430

par deterioratTe tot plângi că părul tău a început să se degradeze din ce în ce mai mult. Dar trebuie să ştii, că de fapt părul nu se îmbolnăveşte singur, ci suferă de cele mai multe ori din cauza neglijenţei tale.

Află care este cauza şi încearcă din acel moment să nu mai aplici aceleaşi tehnici ca mai înainte, dacă vrei să ai un păr frumos, invidiat de cei mai mulţi.

Îl tunzi la intervale de timp prea mari

Îţi doreşti un păr lung sau de cele mai multe ori refuzi intenţionat să tai vârfurile. Partea nefericită este aceea că perioada de timp destul de mare care trece între două tunsori afectează nu doar vârfurile părului, ci aproape jumătate din lungimea lui, aşa că în momentul în care te-ai decis să-l tunzi, poate să fie prea ars şi despicat ca să mai poată rămâne la lungimea dorită. Mai mult, niciun produs cosmetic existent pe piaţă nu îţi va reface firele despicate, aşa că mergi la un salon de coafură la 6 săptămâni pentru a-i tunde vârfurile.

Îl speli zilnic

Părul nu trebuie spălat în fiecare zi, el nu necesită spălare zilnică indiferent cât ai vrea să-l menţii de curat. De asemenea trebuie să ştiţi că produsele de îngrijire ale părului usucă foarte mult pielea capului, formându-se mai apoi un exces de sebum care dă părului un aspect de îngrăşat, forţându-te astfel să-l speli în fiecare zi. Ideea este că trebuie să păstrezi un echilibru: foloseşte alternativ şampon şi balsam care conferă volum.

Îl usuci cu foehn-ul la treapta cea mai mare

Orice foehn are mai multe trepte de căldură / viteză. Mulţi dintre noi utilizăm treapta cea mai rapidă, pentru a-l usca mai repede. Căldura artificială nu face deloc bine părului, deoarece îl usucă prea mult. Din această cauză se recomandă fie treapta minimă, fie aerul rece, sau pur şi simplu să se usuce în mod natural. Astfel, cu timpul părul îşi va recăpăta rezistenţa şi frumuseţea pierdute odată.

Îţi coafezi părul când mai e încă umed

Părul nu se coafează până nu se usucă aproximativ 80% din suprafaţa lui. Atunci când părul este umed, e mult mai delicat. Coafura se realizează mult mai dificil şi se pot rupe multe fire.

Foloseşti fixativ şi placă

Întâi te dai cu fixativ sau spumă pe păr după care îl întinzi cu placa? În acest mod îţi “prăjeşti” părul. Căldura fierului în contact cu alcoolul este fatală pentru păr, de aceea prima dată foloseşte o placă cu protecţie şi după aceea finisează-ţi coafura cu fixativ.

Recurgi la vopsirea părului destul de des

Dacă obişnuieşti să te vopseşti la perioade de timp destul de scurte, încearcă să nu mai aplici vopseaua pe întreg părul. Vopseşte doar rădăcinile care scot în evidenţă mai mult culoarea şi nu aplica culoarea pe tot părul. Pentru a împrospăta culoarea părului, aplică soluţia pe întreg părul la perioade de câteva luni. Încearcă să repari doar pe porţiunile unde necesită o astfel de intervenţie, deoarece cu timpul, părul vopsit se deteriorează şi îşi pierde din vitalitate.

Prea multă hidratare

Şi părul uscat ca şi părul gras se confruntă cu diverse probleme. Necesită o îngrijire minuţioasă. Dar cum părul gras nu are nevoie de o uscare excesivă, nici părul uscat nu trebuie revitalizat foarte mult. Cremele hidratante pentru păr, nu se vor aplica în cantităţi prea mari, şi în mod deosebit la rădăcină. Recomandat ar fi să aplicaţi mai mult pe vârfuri, pentru că acestea se usucă cel mai repede.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here