Greblă nu scapă de interceptări

519

Fostul judecător constituţional Toni Greblă a contestat în zadar la Înalta Curte de Casație și Justiție interceptările existente ca probe în dosarul penal în care este judecat pentru fapte de corupție. Ex-senatorul de Gorj a profitat de situația legislativă actuală în care interceptările realizate de SRI și folosite de DNA au fost considerate neconstituționale pentru a încerca să sesizeze tocmai Curtea Constituțională, instituție în cadrul căreia a lucrat un an de zile. Magistrații de la instanța supremă i-au respins solicitarea și au decis că procesul poate continua, interceptările urmând să fie parte din dosar, în convorbirile respective Greblă fiind înregistrat în timp ce discuta despre afaceri, deși nu avea voie să se implice în astfel de activități.
“Respinge cererea formulată de inculpatul Greblă Toni, privind sesizarea Curţii Constituționale cu soluționarea excepției de neconstituționalitate a dispoziţiilor art.66 alin.1 din Legea nr.47/1992, art.281 alin.1 lit.a-d, art.16 alin.1 lit.e, art.396 alin.6, art.421 şi art.448 Cod procedură penală. Respinge cererea formulată de același inculpat, privind înlăturarea mijloacelor de probă obținute în cursul urmăririi penale. Cu apel în termen de 48 de ore de la pronunțare cu privire la cererea de sesizare a Curţii Constituționale”, a stabilit instanța supremă.
Toni Greblă a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar în care și alte persoane sunt acuzate de comiterea unor fapte de corupție, fostul judecător constituțional fiind acuzat, printre altele, că a desfășurat activități comerciale incompatibile cu funcția pe care o ocupa. Acuzațiile respective au legătură cu ferma de la Buduhala pe care Greblă a ridicat-o acolo împreună cu un om de afaceri trimis și el în judecată. Acuzațiile de corupție aduse acestuia au legătură și cu primirea unor “foloase necuvenite” de la finul său, Ion Bîrcină, care e și el inculpat în acest dosar și care, între timp, a devenit inculpat și chiar arestat preventiv și în alte dosare penale deschise pe numele său și în care este acuzat de evaziune fiscală.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here