Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” din Târgu-Jiu – ,,Suntem mici, dar simțim românește”

754

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans, într-un mod inedit, de către cadrele didactice și preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” din Târgu-Jiu.
Pentru că vine o lună frumoasă, decembrie, o lună a cadourilor, am început cu o poveste în care am combinat istoricul cu prezentul, cu tradițiile și valorile. Trebuie să implementăm celor mici aceste valori, să le învețe, ca ei să poată la rândul lor să le transmită mai departe.
Chiar dacă la grădiniță, copiii, fiind prea mici, nu prea înîeleg importanța acestui eveniment, noi ne-am gândit că este important să cunoască de mici faptul că noi suntem români, că trebuie să ne iubim țara și să dezvoltăm puțin patriotismul acesta, care, cândva, era foarte bine punctat în grădinițe.
Preșcolarii și cadrele didactice au renunțat la vestimentația purtată zi de zi și s-au îmbrăcat în costume populare tradiționale românești, oferind un bun exemplu de patriotism.
Preșcolarii de la grupele mari și mijlocii au pregătit sub îndrumarea cadrelor didactice un moment artistic ,,Suntem mici, dar simțim românește” din care nu au lipsit cântecele, poezia și dansul popular. Preșcolarii de la grupele mici A și B au construit din cuburi harta României (contur), iar antepreșcolarii au confecționat stegulețe.


Ziua Națională a României este o zi cu o semnificație profundă pentru românii de pretutindeni, dar și o zi care poate insufla patriotismul în sufletul unui copil. Într-o atmosferă de sărbătoare, încărcată de emoție, s-a intonat imnul de stat, s-au recitat poezii și s-au cântat cântece patriotice, s-au jucat hore și alte dansuri populare.


Așa îi învățăm și pe copii să respecte mai mult Ziua Națională. Este ziua în care pacea, armonia și toleranța trebuie să fie valorile care ne caracterizează pe toți. Acestea trebuie conștientizate mai mult ca oricând de 1 Decembrie, iar toate acțiunile noastre trebuie să fie în concordanță cu moștenirea lăsată la 1 Decembrie 1918.
Spectacolul dedicat Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu Hora Unirii.
Ana Maria Bîzdoacă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here