Gorjul, fără lucrări corectate digitalizat la examenele naționale

1048

Ministerul Educației a renunțat la pilotarea corectării digitalizate a lucrărilor de la Evaluarea Națională și Bacalaureat în șase județe. Potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial, doar elevii din Dâmbovița vor avea lucrările corectate digital la Evaluarea Națională, iar cei din Călărași, la Bacalaureat.
Pilotarea corectării digitalizate pentru examenele naționale ar fi trebuit să se facă în județele Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj și Satu Mare, dar șefii de la Educație s-au răzgândit.
Au fost modificate, prin noul ordin, și sumele ce vor fi acordate cadrelor didactice, asistenți cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise din centrele de examen, și profesorilor evaluatori din cadrul comisiilor din centrele zonale de evaluare, centrele regionale și județene de soluționare a contestațiilor, acestea fiind mărite în medie cu 30% faţă de anul 2022.
Astfel, cadrele didactice, asistenți în centrul de examen cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise, vor primi 200 de lei/zi. Un profesor evaluator în format digital va încasa 18 lei/lucrare corectată la Evaluarea Națională și 23 lei/lucrare corectată la Bacalaureat.
Pentru profesorii asistenţi la evaluarea naţională, normele prevăd suma de 145 de lei/zi, faţă de 110 lei în anul 2022, în timp ce pentru profesorii asistenţi în cadrul probelor scrise ale examenului de bacalaureat, normele prevăd suma de 157 de lei/zi, faţă de 120 de lei/zi în anul 2022.
Luni, 19 iunie, elevii claselor a VIII-a susțin prima probă din Evaluarea Națională, la Limba și Literatura Română, urmând ca miercuri să susțină proba la Matematică.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here