Gorjul, curăţat de deşeuri pe 24 septembrie

567

Pentru a cincea oară, gorjenii vor ieşi din nou la curăţenie pe data de 24 septembrie, în cadrul proiectului “Let’s do it România”, derulat la nivel naţional.

Proiectul “Let’s do it România” este coordonat la nivel judeţean de Asociaţia Viitorul în Zori, mobilizând în patru ani de proiecte peste 1,2 milioane de voluntari şi reuşind să colecteze circa 2,5 milioane de saci cu deşeuri. Cinci ministere vor fi implicate direct în Ziua de Curăţenie Naţională: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Transporturilor. În această perioadă, la nivelul localităţilor din Gorj se fac înscrieri pentru Ziua de Curăţenie Naţională, derulată sub coordonarea echipelor fiecărei primării.
ecologizare (9)“Încercăm ca pe 24 septembrie, Let’s do it România să scoată cât mai mulţi voluntari la acţiunea de curăţare a zonelor foarte poluate de deşeuri, în special pădurile şi râurile din judeţul Gorj. Aceeaşi problemă este în toată ţara. Acest semnal de alarmă cu această acţiune este, nu în primul rând de a curăţa judeţul Gorj sau România de astfel de deşeuri, ci de a sensibiliza opinia publică să nu mai arunce deşeurile în spaţii nepermise. Un pet are o durată de peste 100 de ani până se dezintegrează în natură. Noi, prin Let’s do it România, cu echipa de nouă persoane din care suntem formaţi, cu sprijinul Prefecturii şi a Consiliului Judeţean, vrem să găsim cât mai mulţi voluntari. Primăriile, prin semnalul transmis de conducerea judeţului Gorj au fost foarte receptive la această acţiune, cum de altfel au fost şi instituţiile descentralizate ale judeţului Gorj”, a declarat Cristian Juscu, coordonator “Let’s do it România” la nivel judeţean.
Autorităţile locale din fiecare localitate a judeţului nostru sunt aşteptate să-şi dea mâna cu cetăţenii în data de 24 septembrie pentru a curăţa zonele populate de deşeuri. Primăriile vor furniza voluntarilor materiale de lucru pentru strângerea gunoaielor, vor asigura un punct de prim ajutor şi se vor ocupa de transportul deşeurilor în vederea valorificării.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here