Gorjenii vor indemnizaţie de şomaj în ţările UE

533

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a primit în intervalul 1 ianuarie – 31 august a.c. zeci de solicitări pentru eliberarea de formulare europene în vederea obţinerii indemnizaţiei de şomaj în statele Uniunii Europene. Astfel, la sediul instituţiei au ajuns 25 de cereri pentru eliberarea formularelor europene E301, în vederea certificării perioadelor de asigurare realizate în sistemul asigurărilor pentru şomaj din România, pentru obţinerea prestaţiei de şomaj în Italia, Spania, Austria, precum şi o cerere pentru eliberarea formularului U1, de asemenea pentru certificarea perioadelor de asigurare realizate în sistemul asigurărilor pentru şomaj din România, pentru Italia.
Totodată, pentru certificarea legată de membrii familiei unei persoane aflate în şomaj care trebuie luaţi în considerare la calculul prestaţiilor de şomaj, în cadrul AJOFM Gorj au fost primite în perioada 1 ianuarie – 31 august 2014, un număr de 32 de solicitări pentru care s-au completat formularele E302, pentru instituţia competentă din Spania. În ceea ce priveşte menţinerea dreptului de prestaţii la şomaj pe perioada în care şomeri ai altui stat membru îşi caută un loc de muncă în România, au existat două solicitări pentru exportul prestaţiei de şomaj din Spania, respectiv Danemarca.
De asemenea, potrivit conducerii AJOFM Gorj, în primele opt luni ale anului în curs, în ceea ce priveşte menţinerea dreptului la prestaţii de şomaj pe perioada în care şomeri din baza de date a AJOFM Gorj îşi caută un job pe teritoriul altei ţări membre UE, a existat o singură solicitare pentru exportul prestaţiei de şomaj în Cipru.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here