Gorjenii pot beneficia de servicii stomatologice gratuite la aproape 40 de cabinete

523

Dacă în 2014 au intrat în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, 35 de medici, în 2015 a crescut numărul acestora, ajungând la 39. CJAS Gorj a prelungit contractele din 2015 până la sfârşitul primului trimestru al acestui an, după care se va organiza o nouă sesiune de contractare.

39 de stomatologi gorjeni au intrat în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, contractele fiind prelungite până la finele lunii martie anul curent. Lista completă cu medicii care au încheiat contracte cu CJAS Gorj poate fi consultată pe site-ul instituţiei, unde, de asemenea, se poate verifica şi bugetul disponibil pentru fiecare stomatolog. Cnform legislaţiei în vigoare, copiii şi beneficiarii legilor speciale, veteranii sau revoluţionarii au parte de gratuitate la tratamentele stomatologice. Celelalte categorii de asiguraţi vor suporta 40 la sută din valoarea unor tratamente medicale.
În pachetul de bază au fost incluse 24 de servicii de medicină dentară, care vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, în condiţiile prevăzute de lege.
Este important de ştiut că, pentru ca asiguraţii din judeţul nostru să poată beneficia de facilităţile prevăzute de lege, medicul dentist care oferă aceste servicii stomatologice trebuie să se afle în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Gorj şi să mai aibă fonduri disponibile în momentul prezentării asiguraţilor la cabinet, sume care sunt alocate în funcţie de gradul profesional al medicului dentist şi de mediul urban/rural unde îşi are sediul cabinetul.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here