Gorjenii golesc pădurile

415

copaci taiati (aArborii din pădurile gorjene au început iar să facă „picioare”. Chiar dacă afară este foarte cald, oamenii se gândesc la iarna care va urma şi la faptul că, într-un fel sau altul, vor trebui să se încălzească.

Aşa că, cei care nu au bani să cumpere lemnele s-au gândit să … le fure.

Aşa se face că poliţiştii din Aninoasa au avut de lucru zilele trecute când au fost anunţaţi de un cetăţean despre faptul că un bărbat de 40 de ani, din localitate, a tăiat mai mulţi arbori fără a avea acest drept. Verificând sesizarea, oamenii legii au constatat că, într-adevăr, Teofil C. a tăiat de pe picior patru arbori de esenţă gârniţă, cu diametre cuprinse între 18 şi 30 centimetri. Aceştia au fost tăiaţi fără drept de către suspect, de pe terenul lui D.G., de 67 ani, comuna Aninoasa. Prejudiciul creat se ridică la suma de 430 de lei, iar făptaşul este cercetat pentru tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.

Vindea lemne furate

Şi poliţiştii din Bolboşi au fost ocupaţi tot cu un caz de sustragere de material lemnos. De data aceasta este vorba despre un tânăr de 21 de ani, din localitate, care vindea unui localnic o căruţă de lemne. “Urmare a verificărilor efectuate s-a constatat că B. Mihai a tăiat şi sustras 10 arbori de diferite esenţe şi mărimi, care nu aveau aplicată marcă silvică, din pădurea aparţinând Ocolului Silvic Motru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică. Lemnele furate urmau să fie vândute de către tânăr pentru 100 de lei, prejudiciul fiind, însă, de o mie de lei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru tăiere ilegală şi sustragere material lemnos.

D.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here