Gorjenii cer la AJOFM locuri de muncă în cadrul CEO

471

Pe parcursul acestui an, mai multe petiții au ajuns pe birourile conducerii Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, majoritatea gorjenilor solicitând locuri de muncă.

Potrivit Anei-Maria Niculescu, director adjunct al AJOFM Gorj, de la începutul acestui an şi până în prezent, un număr de opt gorjeni au trimis petiţii care cereau locuri de muncă. “Şapte dintre acestea îi erau adresate primului-ministru şi una către Ministerul Muncii. Din cele şapte trimise către premierul ţării, în cinci se solicita un loc de muncă în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Doi solicitanţi erau de fapt bunici care cereau job-uri pentru nepoţi, aceştia din urmă având studii superioare însă nu deţineau un loc de muncă. De asemenea, printre ele s-au numărat şi cazuri sociale care au cerut pe lângă un post, şi o locuinţă”, a precizat reprezentanta AJOFM Gorj.
Aceasta a menţionat faptul că alte două petiţii erau adresate Preşedinţiei, una din partea unei gorjence care cerea un loc de muncă pentru fiii ei, iar cealaltă petiţie a constat într-un e-mail în care solicitantul cerea strict un loc de muncă la Petrom sau Petrofac, fiind ofensat că deşi a făcut petiţia către preşedintele ţării, aceasta i-a fost redirecţionată către AJOFM Gorj.

turceni ceo (15)Petiţii şi către Prefectură
Ana-Maria Niculescu a mai spus faptul că în 2014, patru petiţii au fost trimise şi către Prefectura Gorj, şi alte trei către Consiliul Judeţean, toate fiind redirecţionate către AJOFM Gorj, şi în toate se solicita un loc de muncă. Din cele trei cereri ajunse pe masa Consiliului Judeţean, două proveneau de la solicitanţi cu studii superioare, iar restul care au scris către Prefectura Gorj deţineau diplome de studii medii.
Persoanele care s-au adresat către AJOFM Gorj trebuie să ştie că pot avea diverse facilităţi ce constă în informare și consiliere profesională care se acordă gratuit. Acestea au ca scop furnizarea de informaţii privind piaţa muncii și evoluţia ocupațiilor, evaluarea si autoevaluarea personalităţii în vederea orientării profesionale și dezvoltarea abilității și încrederii în sine a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, în vederea luării de către acestea a deciziei privind propria carieră.
Gorjenii aflaţi în căutarea unui job trebuie să ştie că mai pot beneficia de servicii de mediere. Legea prevede faptul că șomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au obligaţia de a participa la serviciile de mediere, la solicitarea AJOFM. Cei care nu primesc indemnizaţii trebuie să depună o cerere la AJOFM pentru a fi luaţi în evidență în vederea medierii și, în cazul neîncadrării în muncă, să reînnoiască cererea la 6 luni. Serviciile de mediere pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă se acordă gratuit de către AJOFM și constau în: informaţii privind locurile de muncă vacante și condiţiile de ocupare a acestora prin publicarea, afişarea, organizarea de burse ale locurilor de muncă; mediere electronică ce are ca scop punerea automată în corespondență a cererilor și ofertelor de locuri de muncă prin intermediul tehnicii de calcul; preselecţia candidaţilor corespunzător cerinţelor locurilor de muncă oferite și în concordanță cu pregătirea, aptitudinile, experienţa și cu interesele acestora.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Locuri de munca intr-un domeniu nou! Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: ubestir@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here