Gorjenii care vor să se angajeze la Poliție, testați fizic la Olt: 159 de candidați pentru 20 de posturi

552

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au anunțat ziua și locul în care candidații înscriși pentru recrutările din sursă externă vor susține proba de evaluare a performanței fizice. În total, 159 de persoane, dintre care 127 sunt bărbați, care participă la concurs pentru ocuparea celor 20 de posturi vacante de agenţi, prin încadrarea directă, din sursă externă, respectiv pentru ocuparea unui post vacant de ofiţer de poliţie, prin reîncadrare, sunt așteptate joi și vineri, în două serii, la sediul Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor ”Nicolae Golescu”, din municipiul Slatina, în judeţul Olt.
”Candidații trebuie să se prezinte la ora, data și locul stabilite în vederea susținerii probei de evaluare a performanței fizice, echipați în ţinută sportivă adecvată anotimpului. Accesul candidaților la locația unde se susține evaluarea performanței fizice, conform planificării, se realizează prin prezentarea de către aceștia a unui document de identitate valabil, respectiv carte de identitate, permis de conducere sau pașaport, în lipsa unui astfel de document, candidaților nu li se va permite accesul în incinta instituției de învățământ. Candidații care nu se prezintă la data, ora și locul indicate pentru susținerea evaluării performanței fizice vor fi eliminați din concurs”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj. După această probă urmează examenul scris, care va consta într-un test de tip grilă şi va avea loc la data de 19 noiembrie.

16 candidați la Compartimentul rutier
Pentru cele două posturi de agent vacante în cadrul Polițiilor orășenești Novaci și Rovinari, la compartimentul Rutier, prin încadrare directă, s-au înscris 24 de persoane, însă după examinarea psihologică și medicală au fost validate doar 16, prima pe listă fiind o femeie. În concurs s-au înscris candidaţi care au cetăţenia română şi domiciliul în România, sunt apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic și au minim 18 ani. Aceștia sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat și nu au antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea. Mai mult, bărbații au înălțimea de 1,70 metri, iar femeile 1,65. Cei care au tatuaje care nu pot fi acoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară, nu au fost acceptați.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here