Gorjenii au la dispoziţie opt ştranduri şi piscine

518

Strand rovinariÎn această vară, gorjenii au posibilitatea de a se răcori în opt ştranduri şi piscine, situate în mai multe localităţi din judeţul nostru. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj sunt cu ochii pe toate ştrandurile şi speră să nu apară probleme, până acum nefiind depistate nereguli în privinţa bazinelor amenajate pentru scăldat.

 

La nivelul judeţului Gorj funcţionează mai multe ştranduri şi piscine. Chiar dacă acum este încă răcoare şi proprietarii bazinelor nu se grăbesc să le dea în circuit, inspectorii DSP sunt cu ochii pe ele. „Avem opt ştranduri şi piscine în Gorj, în localităţi precum: Târgu-Jiu, Ţicleni, Săcelu, Arcani, Rovinari, Drăguţeşti. Toate sunt monitorizate de DSP”, confirmă Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Obligaţiile patronilor de ştranduri

Deşi inspectorii DSP fac verificări periodice la ştrandurile şi piscinele funcţionale, proprietarii bazinelor sunt cei care au obligaţia de a lua probe de apă şi a le duce la laborator. „Proprietarii lor îşi cer autorizaţia prin declaraţie pe propria răspundere la Camera de Comerţ şi Industrie şi sunt verificaţi de colegii mei de la Direcţia de Control în Sănătate Publică. Fiecare administrator de piscină sau ştrand are obligaţia de a verifica periodic calitatea apei din bazin, de a recolta probe pentru depistarea existenţei clorului rezidual. Când reprezentanţii DSP merg în control, trebuie să li se pună la dispoziţie toate documentele necesare pentru a putea să justifice această activitate de control. La ora actuală noi suntem cu ochii pe toate ştrandurile şi sperăm să nu fie probleme”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Reguli pentru cetăţeni

Pentru ca scăldatul să nu prezinte pericole este bine să fie respectate anumite reguli. Astfel, celor cu afecţiuni dermatologice li se recomandă să evite ştrandurile sau bazinele publice până ce nu li se va îmbunătăţi starea de sănătate, să folosească toaletele, să poarte costum de baie şi să facă duş atât la intrarea în bazin cât şi la ieşire pentru distrugerea potenţialilor germeni de pe piele. Trebuie precizat, de asemenea, că pe tot parcursul sezonului cald angajaţii DSP Gorj vor desfăşura controale periodice în vederea respectării normelor igienico-sanitare în vigoare de către deţinătorii de bazine şi piscine. De menţionat este faptul că anul trecut nu s-au aplicat sancţiuni în acest sens, pentru că nu au fost descoperite abateri. Reprezentanţii DSP au remarcat că, în comparaţie cu anii trecuţi, se poate observa o îmbunătăţire a condiţiilor şi o preocupare a patronatelor din acest punct de vedere.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here