Gorjenii au început goana după cumpărăturile de Paşti

394

10d4d_11-cumparaturi-ogApropierea Sărbătorilor Pascale i-a determinat pe gorjeni să pornească în căutarea produselor necesare pregătirilor pentru Paşti. Pentru că suntem încă în perioada de criză economică, oamenii îşi calculează cu atenţie bugetul alocat acestor cheltuieli şi caută soluţiile cele mai bune pentru a avea în coşul de cumpărături atât calitate cât şi cantitate.

Paştele se apropie cu paşi repezi, fapt ce-i determină pe gorjeni să înceapă tradiţionala goană după cumpărături, sporită anul acesta şi de dorinţa de a găsi produse mai ieftine.

Preţurile alimentelor au crescut considerabil, însă oamenii nu vor să renunţe la tradiţionalele produse de Paşti. Prin urmare cei mai mulţi încearcă să găsească produse mai ieftine, fără a face însă rabat prea mare de la calitate.

O bună variantă pentru orăşeni pare a fi aceea a achiziţionării unor produse direct de la ţară, preţul acestora fiind mai mic, comparativ cu cel din magazine.

Miel, direct de la producător

Carnea de miel este la mare căutare în această perioadă însă preţul ei îi pune pe gânduri pe mulţi cumpărători. Se pare că există varianta mai ieftină şi în acest caz: „Păi ne adunăm mai mulţi şi mergem şi luăm un miel sau o oaie întreagă şi după aia o împărţim”; soluţia găsită de Ion Stăncioi este aparent una avantajoasă, însă inspectorii sanitar-veterinari ne avertizează să fim foarte atenţi de la cine cumpărăm, riscul de a contracta o infecţie din cauza condiţiilor improprii de sacrificare sau depozitare nefiind deloc unul de neglijat. Acest lucru nu pare să-i oprească pe potenţialii cumpărători, ei argumentând că măcar aşa ştiu exact ce cumpără.

Ouăle sau laptele sunt alte produse ce se pot achiziţiona direct de la producători, asta dacă aveţi încredere în producător sau dacă nu vă deranjează lipsa unor informaţii precum data expirării, vechimea, etc.

Preparatele făcute în casă, mai avantajoase pentru gorjence

Se pare că un alt efect al crizei este întoarcerea la produsele pregătite în casă; dacă acum câţiva ani gospodinele preferau să cumpere unele feluri de mâncare gata pregătite din cauza lipsei de timp, acum multe par a fi ajuns la concluzia că bucatele pregătite în casă sunt mult mai bune…şi mai ieftine bineînţeles.

În concluzie, meniul pascal de anul acesta pare, deşi nu la fel de bogat ca în alţi ani, cu siguranţă mai „eco”.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here