Gorjenii au donat pentru Haiti nici 650 de dolari

332
Încă o dată, criza din buzunarele târgujienilor îşi face simţită prezenţa. Campania demarată la începutul lunii februarie de către Crucea Roşie Gorj în colaborare cu Primăria Târgu-Jiu, pentru ajutorarea sinistraţilor din Haiti, nu a avut un real succes, suma strânsă, până în prezent, fiind de doar 1.855 de lei, adică puţin peste 600 de dolari.

Suma colectată la Gorj este infimă în comparaţie cu nevoile oamenilor care şi-au pierdut avuţiile în urma dezastrului. „Am considerat că este nevoie de o continuare a acestei campanii, cel puţin până la sfârşitul lunii în curs. Avem semnale de la diferite instituţii care vor să ne sprijine”, a declarat Grigore Bunăiaşu, directorul Crucii Roşii, filiala Gorj. Aceasta a mai spus că odată cu încheierea campaniei la nivelul judeţului nostru, banii strânşi vor fi viraţi în contul naţional al organizaţiei.
Totodată, la sfârşitul săptămânii viitoare, Crucea Roşie Gorj va monta un cort în centrul municipiului Târgu-Jiu, pe Bulevardul Victoria, acolo unde târgujienii cu dare de mână sunt aşteptaţi pentru a dona o sumă de bani victimelor cutremurului. Până acum, o singură urnă a Crucii Roşii este în Piaţa Mare. “Am vrut să montăm urne de ajutorare şi în hypermarket-urile din oraş, însă nu am avut parte de susţinere”, a adăugat Bunăiaşu.
Suma strânsă până în prezent şi de angajaţii din incinta Primăriei Târgu-Jiu a fost înaintată către Crucea Roşie Gorj, iar în perioada următoare salariaţii din autoritatea municipală vor continua strângerea de fonduri.
“Vom continua să facem o colectă de bani şi de la direcţiile arondate Primăriei”, a menţionat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here