Gorjenii aşteaptă vaccinul antigripal

1491

Campanie de vaccinare antigripală 2013-2014 va fi efectuată începând cu luna noiembrie, însă condiţiile atmosferice din ultima perioadă i-a determinat pe gorjeni să se intereseze despre acest vaccin. Deocamdată, nu se ştie data exactă când va debuta campania; până în prezent, s-a realizat catagrafia pentru a se stabili necesarul de doze.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a început să pregătească terenul pentru campania de vaccinare antigripală 2013-2014. Imunizarea este una dintre măsurile adoptate pentru prevenirea îmbolnăvirilor în sezonul rece. Deocamdată, la nivelul judeţului nostru, s-a realizat urmând ca debutul campaniei să fie în luna noiembrie. ”O măsură de prevenire a îmbolnăvirilor în sezonul rece este vaccinarea antigripală. S-a lucrat la catagrafie, la nivelul judeţului şi urmează ca după centralizarea tuturor acestor date să transmitem necesarul de vaccinuri către Ministerul Sănătăţii până la 11 octombrie 2013. Campania începe a fi efectuată începând cu luna noiembrie”, a confirmat Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Categorii de vârstă vizate de vaccinarea antigripală
De vaccinul antigripal pot beneficia toţi cetăţenii, însă această campanie vizează, cu precădere, anumite categorii de persoane. „Conform metodologiei, grupele populaţionale considerate cu risc sunt: persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice gravide; medici, cadre sanitare şi personal auxiliar atât din spitale cât şi din unităţile sanitare şi ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor care intră în contact cu alţii şi pot să răspândească boala; persoane adulte şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi persoanele de peste 65 de ani”, spune Boeriu.
Campania de imunizare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here