Gorjeni la miting în București, SANITAS continuă acțiunile de protest

554

Prioritară pentru Federația Sanitas din România este soluţionarea revendicărilor înaintate autorităţilor statului și în acest sens vor continua toate acțiunile sindicale prevăzute pentru următoarea perioadă. Astfel, în perioada 9-13 mai, Federaţia SANITAS din România organizează adunări publice în faţa Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului Finanţelor Publice. Astăzi vor fi prezenți în Capitală și 50 de membri ai SANITAS Gorj.

Federația SANITAS este deschisă la dialog şi negocieri cu acele instituţii ale statului care înțeleg importanţa apariţiei unei ordonanţe de urgenţă care să elimine inechităţile şi discriminările salariale din sistemul sanitar şi sistemul de asistenţă socială, ordonanţă care să se raporteze la situaţiile concrete şi reale ale sistemului, aşa cum au fost ele prezentate de Federaţie la toate negocierile care s-au desfăşurat până acum. SANITAS va continua pichetările instituțiilor guvernamentale ale țării până când toate solicitările înaintate guvernanţilor vor fi rezolvate.
Marți, 10 mai 2016, după pichetarea Ministerului Finanțelor Publice, la Ministerul Sănătății a avut loc o întâlnire între prim-vicepreședintele Federației SANITAS din România, Marius Sepi și prim-ministrul României, Dacian Cioloș, în prezent și ministru interimar al sănătății. În cadrul acestei întâlniri au fost înaintate prim-ministrului revendicările SANITAS și au fost discutate problemele cu care se confruntă sistemul sanitar românesc. Reprezentantul SANITAS a atras atenția prim-ministrului că Sănătatea este o prioritate națională și trebuie tratată ca atare, iar situația actuală în care se află sistemul sanitar reprezintă o problemă de siguranță națională și trebuie tratată cu maximă seriozitate.

Pichetările continuă
Încă de la începutul protestelor demarate luni, 9 mai, Federația SANITAS a dat dovadă de disponibilitate la dialog, însă pichetările pentru această săptămână vor continua până la adoptarea unor soluții care să rezolve revendicările Federației.
La acțiunea de protest de astăzi participă și 50 de gorjeni. “Joi merge și Gorjul, cu 50 de sindicaliști, la pichetarea ministerelor. În continuare, solicităm Guvernului României să găsească de urgență soluții sustenabile privind revendicările SANITAS, în caz contrar, lipsa de răspuns va fi amendată cu greva generală”, a confirmat Valentin Popa, președintele SANITAS Gorj.
Potrivit reprezentanților SANITAS, în funcţie de rezultatele obţinute în negocierile care se vor desfăşura în paralel cu acţiunile de protest, în luna iunie vom organiza un miting de amploare în faţa Guvernului României.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here