Gorjencele şomere pleacă la căpşuni în Spania

393

someri facuta de mineCăpşunile din Spania vor fi şi de această dată recoltate de româncele aflate în căutarea unui loc de muncă. Şi medicii gorjeni nemulţumiţi de condiţiile sistemului medical românesc au ocazia să plece să-şi desfăşoare activitatea în străinătate, acolo unde condiţiile vor fi vizibil îmbunătăţite, iar salariul incomparabil.

Astfel, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, pune la dispoziţia femeilor din judeţ care îşi doresc câştigarea unui venit lunar, 400 de locuri de lucrător în agricultura din Spania, respectiv la recoltat de căpşuni. “O selecţie similară la nivel naţional a avut loc şi în luna februarie la Alba-Iulia. Atunci, multe dintre şomerele din judeţul nostru au prins un contract de lucru în Spania. Sperăm ca şi de această dată gorjencele să fie fruntaşe la încheierea de contracte pentru recoltarea căpşunilor”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.

Pentru aceste posturi, angajatorii spanioli nu le pun condiţii precum cunoaşterea limbii străine sau experienţa în domeniul agricol viitoarelor angajate. Selecţia va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, însă data de începere a contractelor este 15 februarie 2011, având o perioadă determinată de trei luni de zile. Femeile care vor recolta căpşuni în Spania vor câştiga zilnic 38 de euro brut, însă li se opreşte 2% deduceri salariale, dar li se va asigura cazare gratuită.

Personal medical pentru Malta şi Slovenia

Şi spitalele din Malta au nevoie de circa 200 de asistenţi medicali generalişti, care vor fi recrutaţi din rândul personalului medical din ţara noastră. Condiţiile sunt deţinerea unei diplome specifice în domeniu şi cunoaşterea limbii engleze. Acestora li se asigură cazare şi un salariu de 1.700 de euro net pe lună. Medici generalişti se caută şi pentru Slovenia, singurele condiţii fiind deţinerea calificării şi cunoaşterea limbii engleze, nefiind menţionat faptul că posibilele contracte să fie încheiate pe o perioadă minimă determinată. Doctorii gorjeni dornici să-şi desfăşoare activitatea în condiţii mult mai bune şi la un salariu destul de mare sunt aşteptaţi a se înscrie pentru selecţie, salariul obţinut putând ajunge chiar la 4.500 de euro pe lună.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here