Gorjean celebru, în recital la Ambasada României la Berlin

589

Cunoscutul actor, regizor, caricaturist şi autor Horaţiu Mălăele a oferit la finele săptămânii trecute un spectacol de factură specială, un one man show compus dintr-o serie de monologuri dramatice şi schetch-uri umoristice, în spaţiile de reprezentare ale Ambasadei României la Berlin. Astfel, publicul a avut ocazia să descopere pe unul dintre cei mai importanţi şi originali exponenţi ai teatrului românesc actual, cu o bogată activitate în film, de ambele părţi ale camerei de filmare, şi în arta grafică. Evenimentul, organizat de Ambasada României la Berlin, în colaborare cu Institutul Cultural Român – filiala Berlin, a fost urmat de proiecţia filmului “Nunta mută”, în regia lui Horaţiu Mălăele.
În film este relatată povestea nunţii a doi tineri dintr-un sat românesc, acţiunea fiind plasată în luna martie 1953. Nunta este întreruptă de un activist comunist de la oraş şi de un ofiţer sovietic, care aduc vestea morţii, în noaptea precedentă, a conducătorului URSS, Iosif Stalin, fiind decretat doliu naţional. Astfel, nuntaşii sunt siliţi să transforme sărbătoarea într-o nuntă mută.
Horațiu Mălăele s-a născut pe 1 august 1952, la Târgu-Jiu. A învăţat la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu şi a avut prima expoziţie personală de desene la Casa de Cultură a municipiului, în clasa a XII-a.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here