Golea nu mai e dorit administrator special la Pandurii

626

Patru din cei cinci membri asociați de la Pandurii i-au cerut administratorului judiciar al clubului convocarea unei ședințe a Adunării Generale care să aibă ca singur punct pe ordinea de zi îndepărtarea din funcția de administrator special a lui Marin Golea. Cererea a fost formulată la începutul săptămânii, iar ieri administratorul judiciar Emanoil Ciobanu a făcut adrese către toți acționarii clubului că ședința este convocată pentru azi la ora 15.00 cu ordinea de zi solicitată. Culmea este că cererea este formulată și de către Artego, societate care la începutul anului anunța că se retrage de la Pandurii. Doar Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia nu susține demersul respectiv, în rest, Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean și Consiliul Local fiind pentru schimbarea lui Golea.


Opoziția USMO este dată de faptul că sindicatele l-au susținut pe Marin Golea în postul respectiv. În plus, șeful USMO, Marin Condescu, a fost cel care în ultimii doi ani a luptat alături de Golea pentru a evita falimentul clubului. Decizia de acum de îndepărtare a lui Golea vine după ce acesta i-a învins pe acționari în instanță, având de încasat de la ei 80.000 de lei pentru activitatea prestată ca administrator special. Convocarea ședinței din această după-amiază s-a făcut în contextul în care Condescu i-a transmis administratorului judiciar că în statutul clubului se menționează expres că orice membru care nu își achită obligațiile financiare către Pandurii timp de 3 luni este exclus din rândul asociaților. Ca urmare, acum doar USMO ar mai trebui să fie în rândul asociaților pentru că, în rest, ceilalți 4 membri nu au mai plătit de ani buni contribuțiile, pe rolul instanțelor fiind și un proces intentat de Golea tot pentru obligarea lor la plata acelor contribuții de milioane de euro.
În răspunsul pe care i l-a trimis lui Ciobanu, Condescu precizează că USMO va contesta orice decizie care va fi luată de cei 4 întrucât ședința acestora, dacă va avea loc, va fi una nestatutară. Principalul creditor al clubului nu ezită să folosească termeni duri la adresa celor 4 și vorbește pentru prima dată despre plângeri penale pe care le va formula împotriva acestora dacă vor continua să afecteze negativ activitatea de la Pandurii. „Cei patru membri, prin hotărârile luate, în perioada 2014 – octombrie 2016, au prejudiciat Clubul CS Pandurii cu peste 10 milioane euro, iar în octombrie 2016 a fost trecut în insolvență. Administratorul judiciar a hotărât în 2017 să ceară falimentul clubului sportiv Pandurii datorită neîndeplinirii obligațiilor asumate de cei 4 față de club. De aceea, considerăm convocarea AGA la solicitarea celor 4 ca nestatutară, în afara legii și cu scopul de a ascunde faptele prin hotărârile luate”, susține Condescu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here