Gogoşile, o gustare cu prea multe calorii

1443

gogosiSe întâmplă de foarte multe ori când treci pe lângă o gogoşerie să nu rezişti şi să-ţi cumperi una, două… gogoşi. Sau în drum spre serviciu sau când te afli la plimbare să-ţi potoleşti foamea cu o gogoaşă mare, pudrată cu zahăr, glazurată, eventual umplută cu ciocolată sau alte ingrediente, care o fac şi mai gustoasă şi apreciată.

Dar constatăm că după ce am înfulecat minunatele gogoşi, ne simţim mai greoi, cu o stare de indigestie şi în scurt timp reapare şi senzaţia de foame. De ce oare? Deoarece gogoşile nu au valoare nutritivă. În schimb, faptul că sunt prăjite şi au diverse umpluturi de brânză, ciocolată, dulceaţă, etc., nu fac altceva decât să aibă un conţinut mare de calorii. La fel ca şi multe alte produse prăjite, gogoşile sunt direct răspunzătoare de instalarea obezităţii, mai ales dacă sunt consumate în exces. Pe deasupra, suplimentează organismul cu o doză de toxine.

Ce consum ?

Compoziţia este simplă: zahăr şi făină. Combinaţia este nerecomandată dacă ţinem cont de faptul că mănânci doar glucide şi grăsimi prăjite în ulei. De aici, nivelul glicemiei crescut, ceea ce îţi va stimula secreţia de insulină, care va depozita grăsimile în celulele adipoase şi mai departe acumularea unor kilograme în plus şi mai mult depozitarea grăsimilor în jurul organelor şi vaselor de sânge.

Ce păţesc ?

Consecinţele nu sunt dintre cele mai bune. Pentru că gogoşile conţin acizi graşi de tip trans, cu un număr mare de calorii provenite din zahăr şi făină, pot apărea diverse boli precum cele cardiovasculare, diabetul zaharat tip 2. Deci mai bine nu iei micul dejun decât să înfuleci o gogoaşă dimineaţa în drum spre serviciu!

Cristina RĂSCOL

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here