Giusti, atacantul de care avea nevoie Pandurii?

620

Pandurii a suferit mult la capitolul atacanților eficienți. După ce ani de zile a așteptat să aibă un golgheter care să înscrie mai mult de 10 goluri pe sezon, a găsit câțiva jucători care să o facă, dar după accidentarea lui Matulevicius, Pandurii rămăsese iar în pană. A apărut Giusti, un atacant care pare a avea simțul porții înnăscut.

Ultima achiziție a gorjenilor, argentinianul Maximiliano Giusti, a impresionat în primele două partide disputate pentru Pandurii. Dacă a avut ghinion cu Concordia și a lovit bara transversală, cu Dinamo a reușit să deschidă drumul spre un succes care poate da echipei declicul de care are nevoie. Mai mult decât cele două faze, Giusti a arătat că nu stă deloc pe gânduri când primește mingea și încearcă poarta și nu o face doar dintr-un tupeu, ci fiind mai mereu aproape de a reuși să înscrie sau de a-și pune coechipierii în poziții favorabile de a o face, lucru pe care doar atacanții adevărați îl au în bagajul calităților native.

El se simte bine pregătit
Dacă în privința calităților pare să fi convins pe aproape toată lumea, în ceea ce privește pregătirea sa fizică, părerile sunt încă împărțite. Antrenorul spune că Giusti mai are de adăugat la acest capitol pentru a fi la nivelul coechipierilor, lucru cu care este de acord și președintele executiv al pandurilor: „Să-l mai aşteptăm, să-l mai vedem pe Giusti. Pentru primele jocuri ca titular, a marcat cu Dinamo şi merita să marcheze şi cu Chiajna, dar a lovit transversala. Să-l mai aşteptăm, într-adevăr se vede că este nepregătit. Probabil că după pregătirea din vară, va fi atacantul pe care-l aşteptăm, dar atunci se va reface şi Matulevicius”, a declarat Eugen Pîrvulescu. Jucătorul simte altfel problema și se crede la un nivel fizic mai ridicat decât cel la care-l evaluează antrenorul și președintele executiv, chiar dacă este de acord că mai poate crește: „Sunt bine din punct de vedere fizic, sunt în regulă, mă simt din ce în ce mai bine. Încet-încet o să mă simt şi mai bine. La meciul cu Dinamo am simţit o mică durere pe coapsă, dar a trecut”, a declarat Maximiliano Giusti.

Mulțumit de atmosfera de la echipă
Giusti are destul de puțin timp de când a ajuns la Târgu Jiu, dar spune că s-a integrat bine, un avantaj fiind și prezența conaționalului său, Distefano, care i-a și pasat decisiv pentru primul său gol în tricoul Pandurilor. „Este un grup unit la Pandurii, m-au primit bine. Nu cunosc prea bine Liga 1, ştiam că Pandurii a jucat în Europa League. Cred că avem o echipă bună şi avem şanse să ajungem în Europa”, sunt vorbele cu care Giusti își exprimă părerea despre echipa la care joacă și șansele acesteia de a-și îndeplini obiectivul din acest sezon. De fapt, calificarea în cupele europene este și obiectivul lui Giusti, care spune că nu și-a fixat un obiectiv individual în ceea ce privește numărul de goluri pe care să le marcheze până la finalul campionatului, iar pentru cei care se întreabă ce a însemnat gestul de după înscrierea golului din partida cu Dinamo, Giusti a explicat că este vorba de un tatuaj pe care-l are, golul fiind dedicat fratelui său.

Vrea un nou succes cu CFR-ul
Pandurii va întâlni sâmbătă o echipă cosmopolită, cu mulți jucători străini, dar care nu-i spune mare lucru lui Giusti, care recunoaște că nu știe mai nimic despre fotbalul românesc, jucătorii români sau despre jucătorii de la viitoarea adversară a echipei sale din campionat: „Înainte de a veni aici nu ştiam prea multe despre fotbalul românesc. Ştiam doar numele echipelor mari de aici, mai puţin jucători. Nu ştiu nimic despre CFR, nu cunosc niciun jucător de la această echipă. Va fi un joc tare, greu, dar, dacă ne facem jocul nostru, vom câştiga”, spune atacantul argentinian. Tot o victorie așteaptă și președintele executiv al gorjenilor de la partida din weekend, asta pentru a rămâne la o luptă în trei pentru ultimul loc de Europa League: „Cu siguranţă nu ne va fi uşor, mie sincer mi-a plăcut jocul CFR-ului în meciul cu U Cluj, mai ales în repriza a doua, au avut şi neşansă. Ne aşteaptă o partidă foarte, foarte importantă. Au fost foarte multe surprize în acest campionat, e plin de surprize, dar sper să nu facem noi surpriza sâmbătă”, a mai declarat Eugen Pîrvulescu.
Cristi Constantinescu 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here