Gigacaloria la fel de suplă și în această iarnă: Căldura la Motru e pe vine

602

Săptămâna viitoare, locuințele motrenilor se vor încălzi, dau asigurări responsabilii din Motru, care au anunțat, ieri, că reviziile la sistemul de încălzire al UATAA se vor face începând de astăzi. Câteva zile motrenii nu vor mai avea apă caldă la robinete, dar, la finalizarea reviziilor, vor avea și apă și căldură non-stop. De altfel, prețul pe gigacalorie la Motru este unul dintre cele mai scăzute din țară, pentru un apartament de două camere proprietarii urmând să plătească, de luna viitoare, doar 220 de lei lunar. În preț este inclusă și apa caldă și căldura.

Tensiunile din administrația locală din Motru se dau dispărute pentru ca populația să aibă apă caldă și căldură în cel mai scurt timp. O declară atât primarul Dorin Jianu, cât și directorul general al UATAA Motru, Eugen Corcoață, cel din urmă anunțând, ieri, că reviziile la sistemul de încălzire al orașului vor începe de joi. Drept urmare, la finalizarea acestora, în maxim 10 zile, locuințele a peste 6000 de motreni, școlile, instituțiile publice și spațiile agenților economici se vor încălzi centralizat, Motru fiind de altfel singura localitate din județ unde populația a rămas racordată la vechiul sistem de termoficare.

Gigacalorie ieftină, pe cărbune și păcură
UATAA Motru va oferi apă și căldură beneficiarilor din zonă la același preț din ultimii trei ani. La Motru, gigacaloria este, de altfel, tarifată beneficiarilor la prețul de 160 de lei, unul dintre cele mai mici din țară. De altfel, doar la Vâlcea, gigacaloria este mai ieftină, fiind tarifată populației la 155 de lei, în timp ce în alte orașe din țară acesta ajungea, încă în 2012, și la maximul astronomic de 462 de lei, situație înregistrată la Mangalia.
Pentru căldura și apa caldă a unui apartament de 2 camere din Motru, proprietarii vor achita lunar, în această iarnă, maxim 220 de lei, spune directorul UATAA, Eugen Corcoață, în timp ce pentru un apartament de 3 camere costurile vor urca la 270 de lei.
uaata motruPentru această iarnă, UATAA are nevoie de altfel de 60.000 de tone de cărbune și de 1000 de tone de păcură, Corcoață dând asigurări că uzina, subordonată CL Motru, are banii necesari pentru a cumpăra acest combustibil și în prezent. UATAA este în insolvență, dar situația în cauză a repus uzina pe linia de plutire, responsabilii acesteia reușind să mai reducă datoriile cetățenilor din localitate, înregistrate la asociațiile de proprietari.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. in cartierul 8 martie cat va costa incalzirea dle DIRECTOR CORCOATA pentru un apartament de trei camere vom plati tot intre 500 si 800 lei ca asa am platit iarna trecut asa calculeaza dul RADESCU SI DUL CORCOATA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here