Gică Contra de Scoarţa – Consilier local PRM, nemulţumit de edilul PNL

354

primaria scoartaPrimăria comunei Scoarţa a fost luată la bani mărunţi de către unul dintre consilierii locali. Pantelimon Cârţână, consilier PRM stă, se miră şi se cruceşte.

Nu-şi explică cum se folosesc banii deşi lucrurile sunt destul de simple, cu atât mai mult cu cât „ se află în pâine” făcând parte din forul legislativ al comunei. Chiar dacă nu are date concrete despre ce se întâmplă la nivelul autorităţii publice locale, consilierul Cârţână aruncă totuşi acuze la adresa primarului de PNL, Aurelian Cotârlău. Spusele lui Pantelimon Cârţână au fost luate în considerare de preşedintele interimar al filialei judeţene a PRM, Dumitru Dascălu, care a susţinut afirmaţiile consilierului făcute în cadrul conferinţei de presă de ieri.

De ce să fie, când poate să nu fie ?
Stângăciile consilierilor locali din Gorj ai Partidului România Mare deveniseră un cadru obişnuit al întâlnirilor cu reprezentanţii mass-media organizate de liderii judeţeni ai filialei. Dar, ieri, consilierul din Scoarţa a întrecut orice imaginaţie. În timp ce alţii se plâng că fondurile nu sunt suficiente pentru investiţii, Cârţână se declara nemulţumit de faptul că : „Pe vremea guvernării liberale veneau prea mulţi bani. Datorită guvernării liberale favorabile s-au pompat bani în comuna Scoarţa. La lună, la lună ne convoca primarul pentru rectificări de buget”, spunea consilierul PRM. Acesta a ţinut să arate public cât de nelămurit este de felul cum decurg lucrurile în cadrul autorităţii publice locale. Cea mai mare nemulţumire a sa este amenajarea unui stadion multifuncţional în satul Bobu, aparţinător comunei, acuzele curgând lanţ la adresa edilului localităţii.
cotarlau„Primarul a avut interese să facă stadionul în satul Bobu, pentru că el stă acolo. De ce s-a făcut tocmai în Bobu, când putea fi făcut în Scoarţa, în centru? Şi ce ne trebuie stadionul ăla multifuncţional , când se poate face altceva, de exemplu înfrumuseţarea comunei?” se întreba retoric Pantelimon Cârţână. Un alt motiv de scandal : organigrama primăriei. Prea multe persoane angajate , „să mai reducă domne din ele”. Dar ce este cel mai deranjant pentru alesul local PRM: biblioteca. „Mai este postul de bibliotecar. De ce îl plătesc când la bibliotecă nu mai vine nimeni de ani de zile să ia o carte?”
Nu ştie consilieru’, ce ştie tot satu’
În replică Aurelian Cotârlău ne-a declarat că, locaţia bazei sportive a fost aleasă din necesitate nu dintr-un moft. Nu se puteau pierde fonduri guvernamentale de aproximativ 6 miliarde de lei vechi, pentru că nu s-a reuşit trecerea în domeniu public a suprafeţei necesare pentru ridicarea stadionului în satul Scoarţa.
„Stadionul a fost făcut în Bobu pentru că acolo s-a găsit teren, a fost ultima soluţie de a nu pierde banii. În Scoarţa am fost minţit până în ultimul moment de către oameni că vând terenul primăriei. Aşa că a trebuit să aleg altă locaţie” menţiona primarul.
Într-o lună şi jumătate vor fi finalizate lucrările de amenajare a noii baze sportive, începute în toamna anului trecut.
O altă mare problemă a consilierului local de PRM este drumul ce străbate satul Budieni, rămas neasfaltat.
Peremiştii au dat cu presupusul spunând că au informaţii că fondurile ar fi fost folosite pentru alte proiecte, şi din această cauză oamenii nu au asfalt la poartă. Bineînţeles primarul a negat :
„Păi dacă s-au primit fonduri europene îşi permite cineva să deturneze fonduri? Pentru satul Budieni avem finanţare de 2,5 milioane de euro printr-un proiect integrat pentru canalizare, apă şi modernizare drum. Este foarte posibil ca lucrările să înceapă în maxim o lună de zile. Acum ne aflăm în faza de licitaţie”.
Primarul zice da, consilierul ba
Cârţână este, după părerea mai multor oameni din primărie un fel de „Gică contra” la toate. Consilierul României Mari nu s-a evidenţiat cu prea multe iniţiative pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai a comunităţii, care de altfel l-a ales să se ocupe tocmai de aceste lucruri. Faptul a fost confirmat şi de primarul Cotârlău care ne–a menţionat că : „în şedinţele de Consiliu Local mai mult votează cu nu , foarte rar a fost de acord cu vreo hotărâre. Până acum, consilierul Pantelimon Cârţână nu are nicio iniţiativă de proiect local”.
Un ales local pleacă acasă în fiecare lună cu peste 3 milioane de lei vechi pentru participarea la două şedinţe lunare de Consiliu Local(CL). Mai precis, un consilier ia o indemnizaţie echivalentă cu 5% din salariul de bază al primarului. Şi vis-a-vis de acest lucru, Pantelimon Cârţână a avut de făcut o observaţie, la fel de evazivă precum acuzele aduse primăriei.
El ar fi de părere ca aleşii locali să nu mai fie plătiţi pentru şedinţele CL iar această muncă să fie prestată benevol. Dar, dacă ar renunţa concret la indemnizaţia personală de 3 milioane de lei vechi Pantelimon Cârţănă nu ne-a dat un răspuns concret.
Oana PALOŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here