Ghimbirul, eficient în tratarea răcelilor

456
ghimbirGhimbirul, originar din India, este recunoscut pentru numeroasele proprietăţi terapeutice pe care le deţine. Principala calitate curativă a acestei plante este capacitatea de a combate infecţiile respiratorii. Ghimbirul poate fi, aşadar, un tratament naturist extraordinar pentru răceală!

Remediu împotriva răcelii
Ghimbirul este recunoscut drept una dintre cele mai eficiente plante împotriva combaterii stărilor neplăcute ale răcelii. Cu siguranţă, dacă vei întreba pe una dintre acele bunici care deţine leacuri pentru orice fel de afecţiune, îţi va recomanda ghimbirul drept principalul remediu pentru răceală şi gripă.
Tratamentul naturist pentru răceală cu ghimbir poate fi extrem de eficient. Aşadar, atunci când suferi de această afecţiune îţi poţi prepara un ceai de ghimbir îndulcit cu miere şi aromat cu puţină lămâie. Rezultatul? Vei fi cu siguranţă surprins/ă de rapiditatea cu care răguşeala, febra sau inflamaţiile gâtului au trecut. Atunci când tusea este supărătoare şi persistă indiferent de tratamentul medicamentos pe care l-ai urmat, stoarce o rădăcină de plantă de ghimbir, amestecă sucul cu apă fierbinte şi puţină miere şi consumă o cană sau două din această compoziţie, pe zi, până când tusea începe să dispară.
Studii mai recente au demonstrat faptul că ghimbirul poate combate stările de vomă, care survin, de multe ori, în urma intervenţiilor chirurgicale. Testul a fost efectuat asupra a treizeci de femei care au suferit intervenţii chirurgicale executate sub efectul anesteziei generale. Femeile au fost împărţite în două grupe: o parte dintre ele au primit medicamente tradiţionale pentru înlăturarea stării de vomă, iar celelalte au primit ghimbir sub formă de capsule. Rezultatul testului e uşor de intuit: ghimbirul a fost mult mai eficient decât medicamentele folosite în mod obişnuit! Aşadar, dacă te confrunţi cu stările extrem de neplăcute de greaţă mănâncă câteva bucăţele de tulpină de ghimbir proaspătă.
Beneficiile acestei plantei
În cultura chineză, ghimbirul ocupă unul din locurile fruntaşe în dietoterapie, alături de oţetul de orez, vinul de orez, sare şi miere. Ghimbirul era folosit şi drept un produs natural cosmetic care ajuta la stimularea şi tonifierea pielii. Beneficiile curative ale acestei plante sunt cunoscute de foarte mult timp. Ghimbirul ajută la detoxifierea organismului, contribuind, de asemenea, la arderea grăsimilor. Este foarte eficient în cazuri de depresie, anxietate şi stări de letargie, ajutând la instaurarea optimismului în organism şi a energiei. Ghimbirul poate fi folosit şi ca remediu împotriva durerilor de gât, a astmului, a lipsei de poftă de mâncare, a digestiei dificile sau a reumatismului.
Calităţile curative ale ghimbirului se datoratează compoziţiei acestuia. Ghimbirul are un conţinut bogat de ulei violatil şi compuşi fenolici, substanţe extrem de benefice pentru organismul uman. Astfel, ghimbirul devine un remediu extrem de eficient pentru durerile abdominale, pentru digestie, în cazul celor care se confruntă cu lipsa de apetit sau cu stările de agitaţie psihică. În ceea ce priveşte aparatul genital, ghimbirul ajută la tratarea unor afecţiuni precum infertilitatea, ajutând la creşterea volumului spermei şi la motilitatea spermatozoizilor.
Dă savoare mâncărurilor
Dincolo de efectele benefice pe care le aduce organismului, ghimbirul este, mai întâi de toate, un ingredient folosit pentru aromatizarea mâncărurilor. Ghimbirul este frecvent folosit drept condiment picant pentru diverse preparate culinare sau pentru băuturi. Dacă introduci ghimbirul în mâncarea de conopidă de exemplu, sau în cea de gulii, păstăi şi chiar în cazul ceaiurilor vei putea observa o aroma foarte plăcută. Ghimbirul poate fi utilizat şi la preparatele din carne de oaie, miel sau peşte pentru a atenua mirosul greu.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here