Gest extrem pentru un elev eminent din Motru! Un olimpic la matematică s-a aruncat în gol nouă metri pentru un 6 la biologie

1873

Un elev eminent din clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială nr.1 din Motru a uimit un oraş întreg, după ce ieri s-a aruncat de la etajul al doilea al blocului unde locuia, supărat că unul dintre părinţi l-ar fi certat pentru că luase un 6 la biologie. Băiatul absentase miercuri de la şcoală, fapt care a determinat-o pe una dintre profesoare să o anunţe, îngrijorată de lipsa băiatului, pe mama acestuia. La scurt timp după ce părinţii şi-ar fi certat copilul, pentru că nu s-a prezentat la şcoală, Edurad Ianaşi se arunca de la etajul locuinţei familiei sale, situată în Motru pe Aleea Pieţei. Din fericire, în cădere, băiatul a aterizat pe copertina unei societăţi comerciale aflate la parterul imobilului, aceasta atenuându-i lovirea cu solul. Băiatul de 13 ani se află internat acum la Spitalul Motru, medicii dând asigurări că pacientul se află în afara oricărui pericol.

Poliţiştii din Motru au intrat în alertă şi efectuează, în prezent, cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care a avut loc incidentul de ieri de pe Aleea Pieţei. Totul, după ce anchetatorii au fost apelaţi să intervină la blocul G1 din Motru, unde un băiat de 13 ani se aruncase de la etajul al doilea al locuinţei sale. Băiatul, căruia la venirea unei ambulanţe, îi curgea sânge dintr-o ureche, fiind conştient, a fost dus de urgenţă la Spitalul Motru unde i s-au acordat îngrijiri de specialitate. Contactaţi telefonic, reprezentanţii unităţii medicale au dat ieri asigurări că băiatul este în afara oricărui pericol fiind îngrijit acolo şi nu la Bucureşti. Asta deoarece la Motru a ajuns, ieri, după incident, un elicopter SMURD, localnicii crezând că băiatul este în stare gravă, de fapt o femeie în vârstă a avut nevoie de îngrijiri într-un alt centru medical.

Directorul Şcolii nr.1: “Am fost şocaţi, elevul este olimpic la mai multe materii”
Eduard Pîrvulescu, directorul şcolii unde învăţa elevul care s-a aruncat ieri în gol de la nouă metri, a declarat miercuri că vestea în cauză i-a şocat pe toţi. “Am fost şocaţi toţi, cadre didactice şi elevi, când am auzit ce s-a întâmplat cu băiatul care învăţa la noi din clasa întâi. Asta mai ales că ştiam cu toţii că acesta este un elev foarte bun la învăţătură, olimpic la matematică, la română.. Chiar m-am uitat în catalog şi acesta are numai note de nouă şi zece. E adevărat că ultima notă a fost un şase la biologie. Nu ştiu dacă pentru nota în cauză a făcut acest gest sinucigaş, dar sperăm să se facă bine şi să revină înapoi la şcoală”, a declarat directorul unităţii de învăţământ din Motru.
Cert este că poliţiştii spun că gestul băiatului a fost determinat de o notă mică obţinută de el la şcoală, dar şi despre nişte discuţii avute cu unul dintre părinţi pe marginea acesteia.

Cine a greşit?!
Chiar dacă poliţia nu caută autorii morali ai faptei elevului din Motru, sunt numeroşi cei care fie îi acuză pe părinţi că au avut prea multe aşteptări de la copilul lor, fie pe dascălii care i-au oferit acestuia o notă prea mică, ştiut fiind că şcolarul era eminent. “Să nu uităm că în spatele unui elev genial se află totuşi un copil care are sensibilitatea lui. Fie, în acest caz, părinţii nu îşi cunosc copilul şi îi cer prea mult, fie dascălul care i-a oferit nota proastă a făcut un gest de răutate, văzând totuşi că elevul are doar note de 9 şi 10 în catalog”, a declarat unul dintre martorii la eveniment.
Cele petrecute cu Eduard ar trebui totuşi să dea de gândit tuturor celor implicaţi în viaţa elevului din Motru.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here