Gerul şi ninsoarea au crescut numărul asistaţilor de la Casa Iris

389

Valul de ninsoare care a cuprins judeţul nostru în ultimele zile, precum şi nopţile deosebit de geroase din ultima săptămână au crescut cifrele oamenilor care au cerut un adăpost la centrul Casa Iris din Târgu-Jiu.

Casa Iris dispune de 31 de locuri, fiind un centru de urgenţă pentru persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Târgu-Jiu, inaugurat în anul 2009. În acest spaţiu, cei care sunt găzduiţi beneficiază de bune condiţii de igienă, asistenţă medicală primară, supraveghere şi chiar consiliere, la sediul centrului existând un asistent social şi un psiholog voluntar pentru cei care solicită consilierea.
Potrivit Laviniei Petriţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, în ultimele zile ale anului trecut a crescut numărul celor care au solicitat cazare în cadrul Casei Iris. Dacă în zilele de dinaintea Sărbătorii Crăciunului, numărul celor care erau cazaţi la Casa Iris se ridica la 24 de persoane, acum aceste cifre s-au majorat. “Numărul celor care ne-au cerut ajutorul a crescut în ultimele zile datorită vremii de afară. Putem spune că acum, la Casa Iris, sunt cazaţi 15 bărbaţi, 9 femei şi doi copii. Avem 32 de locuri şi, de fiecare dată, celor cazaţi aici le-am oferit cele mai bune condiţii. Perioada maximă în care oamenii fără locuinţe pot sta aici este de trei luni de zile, în cazul celor cu domiciliul în municipiul Târgu-Jiu, iar pentru cei din afara municipiului au un termen de 14 zile. Unii revin însă după câteva luni, iar alţii care au probleme mai deosebite pot avea parte de excepţii şi pot rămâne mai mult timp aici, până îşi clarifică situaţia”, a precizat reprezentanta Primăriei Târgu-Jiu.
Casa Iris dispune de două dormitoare: unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi; fiecare dintre ele are 16 locuri, cu paturi suprapuse. Există băi separate pentru femei şi pentru bărbaţi, cu cabină de duş şi toalete, precum şi o bucătărie comună şi o sală de mese cu toate dotările necesare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here