Geniul Brâncuşi, aniversat printr-o expoziţie filatelică

475

Pe data de 19 februarie se sărbătoresc 137 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Pentru aniversarea sa, conducerea centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu pregăteşte o expoziţie filatelică pe care publicul o va putea admira la Muzeul Judeţean.

Constantin Brâncuşi s-a născut la data de 19 februarie 1876, în satul Hobiţa. Cinematograful Scala din Bucureşti va găzdui pe data de 19 februarie un eveniment ce va celebra opera sculptorului Constantin Brâncuşi, cu ocazia aniversării a 137 de ani de la naşterea acestuia. La Târgu-Jiu, aniversarea marelui sculptor se va marca printr-o expoziţie filatelică. „Pentru că o parte dintre persoanele contactate nu au fost disponibile în luna februarie, greutatea manifestărilor a rămas pe ceea ce vom organiza în 16 martie. Totuşi, pentru 19 februarie vom prezenta publicului târgujian o expoziţie filatelică de foarte mare valoare. Un colecţionar de origine gorjean, stabilit în Petroşani a realizat o astfel de colecţie extrem de reuşită. În plus, am lansat invitaţia şi filateliştilor gorjeni pentru a avea o colecţie cât mai completă pe care să o prezentăm publicului în data de 19 februarie la Muzeul Judeţean, care să rămână timp de o lună de zile, astfel încât să prindem şi data de 16 martie”, a menţionat Adina Andriţoiu, managerul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Pe 16 martie va avea loc Simpozionul Naţional dedicat lui Brâncuşi, ocazie cu care vor avea loc o serie de manifestări ce au drept scop omagierea sculptorului.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here