Geagu, găsit vinovat pentru moartea iubitei sale

581

La cinci ani de la producerea unui accident mortal la Peștișani, cea care și-a pierdut viața fiind tânăra cântăreață de muzică populară Alina Firiza, judecătorii gorjeni au pronunțat un prim verdict în dosarul în care prietenul victimei a fost acuzat că el ar fi fost, de fapt, la volan și ar fi responsabil pentru tot ceea ce s-a întâmplat. Adrian Sergiu Geagu a negat tot timpul că ar fi fost vreo clipă în postura de șofer, el aducând o serie de argumente în acest sens, insuficient însă din câte se pare pentru a-i convinge și pe judecători de nevinovăția sa. Tânărul, de loc din Tismana, a fost acuzat că imediat după ce mașina pe care o conducea s-a izbit de un stâlp a mutat-o pe prietena sa de pe locul din dreapta față pe scaunul șoferului pentru a lăsa impresia că ea era la volan. Alina a suferit însă răni extrem de grave tocmai pe partea dreaptă a corpului, la fel ca și mașina, în timp ce Geagu, care spune că el se afla pe locul din dreapta față a autoturismului, a fost rănit, dar nu atât de grav pe cât a fost iubita sa.
Judecătorii au dispus acum condamnarea inculpatului la câte 3 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, dar și pentru că a modificat probele de la locul unui accident rutier fără încuviințarea organelor de urmărire penală. Cele două pedepse au fost contopite într-una singură, care este tot de 3 ani, dar nu cu executare. Geagu beneficiază de un termen de supraveghere de 8 ani, timp în care trebuie să își justifice aproape orice plecare de acasă și orice leu din care își asigură existența. În plus, instanța i-a interzis ca în toată această perioadă să mai conducă vreun autoturism, sentința dată de magistrați nefiind una definitivă. Prin verdictul respectiv judecătorii au stabilit și despăgubirile pe care rudele Alinei Firiza să le primească de la compania de asigurări a șoferului vinovat de producerea accidentului mortal, sumele pe care firma le va avea de suportat fiind de ordinul sutelor de mii de lei, Geagu trebuind să suporte și el 10.000 de lei cheltuieli judiciare către statul român.
„Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă Firiza Matei Ion şi obligă partea responsabilă civilmente S.C.Uniqa Asigurări SA la plata către partea civilă Firiza Matei Ion a sumei de 300.000 lei cu titlu de daune morale. Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă Firiza Matei Marieta şi obligă partea responsabilă civilmente S.C.Uniqa Asigurări SA la plata către partea civilă Firiza Matei Marieta a sumei de 300.000 lei cu titlu de daune morale. Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă Firiza Matei Fănel şi obligă partea responsabilă civilmente S.C.Uniqa Asigurări SA la plata către partea civilă Firiza Matei Fănel a sumei de 100.000 lei cu titlu de daune morale. Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă Firiza Elisaveta şi obligă partea responsabilă civilmente S.C.Uniqa Asigurări SA la plata către partea civilă Firiza Elisaveta a sumei de 100.000 lei cu titlu de daune morale. Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă Bălu Maria şi obligă partea responsabilă civilmente S.C.Uniqa Asigurări SA la plata către partea civilă Bălu Maria a sumei de 100.000 lei cu titlu de daune morale”, au decis magistrații gorjeni.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here