Garda de Mediu Gorj a amendat iar DP Motru

1488

Mai multe nereguli au fost constatate, în ultimul an, de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj care au efectuat, recent, un control la Direcția Publică Motru. Comisarii au constatat, și de această dată, că sunt încălcate regulile de depozitare ale deșeurilor municipale dar și faptul că în stația de sortare, chiar în timpul controlului, era foc deschis, rezultat din arderea saltelelor, cauciucurilor dar și a altor resturi, scopul fiind încălzirea salariaților dar și recuperarea fierului vechi, în urmă arderilor.

De altfel, DP Motru nu a predat nicio cantitate se fier ori doze reciclabile către operatorii autorizați, cu toate că, lunar, se colectează sute de kilograme de acest tip de deșeuri dar banii ajung în altă parte.
De altfel, cantitatea de deșeuri reciclabile, colectate de aceasta societate, a scăzut, în ultimele luni, aproximativ la 3 %, cu toate că legea impune că acestea să ajungă la 50%. Garda de Mediu a constatat că pe amplasamentul de depozitare a deșeurilor inerte se afla, de fapt, o adevărată groapă de gunoi, formată din canapele, saci cu gunoi de la sate, crengi, cauciucuri, plastice etc.
Și de această dată, Garda de Mediu a atenționat ușor DP Motru, printr-o amendă, dându-se termen că în zece zile să fie cărate toate deșeurile, în caz contrar societatea riscă ridicarea autorizației de mediu.
De precizat faptul că la Motru, persoanele fizice plătesc aproximativ 10 lei pe lună, în timp ce zeci de localități din județ plătesc sub 6 lei de persoană.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here