Gălbenele, contra răcelii

464

galbeneleFlorile de gălbenele sunt o veritabilă sursă de ingrediente active: vitamine, flavonoide, carotenoizi, răşini etc. Această plantă medicinală este indicată atât pentru afecţiuni dermatologice, dar şi pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar.

Gălbenelele sunt recomandate în diferite boli precum: gastrită, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistită, icter infecţios, ulceraţii canceroase, probleme ale colonului, hemoroizi, boli de ficat, dismenoree.

De altfel, se utilizează şi extern în acnee, arsuri, degerături, răni purulente, cancer al pielii, leziuni ulceroase ale sânilor, boli tegumentare, micoze, osteoporoză etc. În amestec cu ceai de muşeţel, coada-şoricelului, sunătoare, mentă şi pătlagina, galbenele sunt indicate în vindecarea multor afecţiuni.

Cura se va ţine o perioadă de câteva săptămâni. De asemenea, au fost semnalate calităţi importante ale gălbenelelor printre care creşterea sistemului de apărare al organismului. Astfel, infuzia de gălbenele e utilizată ca medicament în tratarea virozelor. Pentru a prepara o infuzie aveţi nevoie de o lingură de plante uscate la o jumătate de litru de apă. Gălbenelele conţin săruri de mangan care, împreună cu substanţele carotenoide, dau şi caracterul antitumoral al acestora.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here