Gabroveanu ar putea inaugura Sala Sporturilor! Târgu-Jiu vrea şi box european

869

Boxul începe să se bucure de respectul cuvenit în judeţul Gorj. Acum câţiva ani, pugiliştii gorjeni nu aveau, în ciuda rezultatelor, un loc adecvat pentru pregătire. Odată cu investiţiile în infrastructură, situaţia s-a îmbunătăţit considerabil, iar turnee de anvergură naţională şi internaţională au fost aduse în judeţ, bineînţeles, şi cu aportul unor oameni care sprijină constant fenomenul. În această vară, la Rovinari a avut loc Turneul internațional “Centura de aur, memorialul Dorin Filip”, ediția a II-a, întrecere sportivă la care au participat peste 100 de sportivi. De asemenea, Sala Voievod Litovoi din Târgu-Jiu a fost gazda Campionatului Naţional de Box la juniori. În viitor, se pregătesc alte evenimente de amploare în noua Sala a Sporturilor din municipiu. Viceprimarul Aurel Popescu a anunţat că autorităţile locale şi-au dat girul pentru un eveniment al cărui cap de afiş va fi meciul campionului gorjean Alexandru Gabroveanu. Cu un palmares de 11 victorii în 11 meciuri la categoria super grea, toate succesele obţinute în Germania, Gabroveanu a reuşit să-şi treacă în palmares şi prima centură, Continental GBU. Sportivul din Târgu-Jiu a declarat că-şi doreşte să boxeze în oraşul natal până la sfârşitul anului, iar dorinţa sa ar putea deveni realitate. Se estimează că lucrările la noua sală vor fi finalizate până la începutul lunii decembrie, perioadă în care va avea loc şi meciul. “Încă de acum o lună și jumătate am avut discuții, împreună cu primarul Romanescu, despre posibilitatea inaugurării Sălii Sporturilor din Târgu-Jiu cu o competiție importantă. Împreună cu Alexandru Gabroveanu am stabilit să punem la punct o astfel de competiție sportivă. Mă bucur că România ar putea candida cu orașul nostru, Târgu Jiu, ca și locație pentru desfășurarea, în luna martie, a unei competiții de box de nivel internațional, în colaborare cu Federația Română de Box. Consiliul Local și-a dat acordul de principiu pentru organizarea evenimentului în noua Sală a Sporturilor ce va fi gata până atunci”, a scris pe facebook viceprimarul Aurel Popescu.
Aşadar, meciul lui Gabroveanu ar putea fi doar primul eveniment major. Reprezentanţii municipalităţii şi-au dat acordul să se înscrie şi în cursa pentru organizarea Campionatului european de box under 22. Lupta se duce şi cu alte două oraşe din Europa, iar Primăria va avea obligaţia să contribuie cu peste 350.000 de lei. “Ar fi un mare câştig pentru promovarea municipiului nostru. Din punctul meu de vedere şi din analiza făcută de consilieri, competiţia înseamnă şi un câştig financiar, pentru că este vorba de o săptămână de competiţie la nivelul municipiului Târgu Jiu. Toată lumea are de câştigat, de la cei care deţin spaţii comerciale şi până la cei care au pensiuni. Din partea constructorului avem garanţia că sala va corespunde organizării competiţiei“, a declarat primarul Marcel Romanescu. Aproximativ 500 de participanţi din 35 de ţări vor lua parte la această competiţie, iar meciurile vor fi transmise live în toată Europa.
“Federaţia Română de Box a decis în ultima vreme să investească masiv în tineret şi juniori, sportivi care vor reprezenta România la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice din 2020. În acest context, o verigă foarte importantă este Campionatul european de seniori U22, care în acest an a fost organizat în România, în Brăila şi ne dorim ca anul viitor să îl organizăm tot într-un oraş din România. Am luat în calcul 4 oraşe: Arad, Timişoara, Târgu-Jiu şi Vâlcea. Domnul primar Romanescu este interesat de propunerea noastră, în Târgu-Jiu s-a creat o bază de excepţie”, a declarat Viorel Sima, secretar general al Federaţiei Române de Box.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here