Furtul, infracţiunea principală a ultimelor zile

371
laptop-furat-masina-mainÎn ultimele două zile, pe mâinile poliţiştilor gorjeni au încăput numeroşi cetăţeni preocupaţi în mare parte de sustragerea de bunuri, sau, mai bine zis, de furat.

Astfel, miercuri după-amiază, un tânăr de 22 de ani din comuna Dragoteşti a anunţat poliţia apelând Numărul Unic de Urgenţă 112, pentru a reclama faptul că în timp ce se afla în faţa unui bar, un localnic i-a sustras din buzunarul hainei un telefon mobil, a cărui valoare este de 300 de lei. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au recuperat telefonul mobil de la Ionuţ B., în vârstă de 19 ani, şi i l-au restituit lui Constantin N. Pe numele suspectului, agenţii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
În aceeaşi zi, agenţii de poliţie ai municipiului Motru au fost sesizaţi prin 112 de către localnicul Vasile V., cu privire la faptul că la orele serii, venind la locul de muncă, a constatat că vestiarul metalic îi fusese mutat într-o altă încăpere, de către colega de serviciu, Raluca I.M., iar din interior îi lipsea suma de 120 euro şi 220 lei. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul infracţiunii de furt.
Tot, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Motru, în timpul unei acţiuni de patrulare au depistat în apropierea Exploatării Miniere Roşiuţa, o autoutilitară ce era condusă de către Gheorghe C., de 39 ani. În aceasta se mai aflau Florin G., în vârstă de 29 ani, Ion D., de 32 ani şi Constantin N., de 49 ani, toţi din localitatea Roşiuţa. Suspecţii sustrăseră din perimetrul Exploatării Miniere Roşiuţa mai multe subansamble metalice cu grad de uzură ridicat, pe care le încărcaseră în autoutilitară. Bunurile „însuşite”, a căror valoare este de aproximativ 300 lei, au fost ridicate de poliţişti şi urmează a fi predate exploatării miniere, pe numele bărbaţilor fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
La Mătăsari, Cristinel M., a sesizat agenţii de poliţie din localitate cu privire la faptul că, persoane necunoscute, au pătruns prin efracţie într-o anexă situată la parterul blocului unde locuieşte, iar de aici au sustras mai multe bunuri, valoarea acestora fiind de aproape 1.500 lei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, dar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.
Aceleaşi activităţi pentru identificarea unui hoţ sunt derulate şi de poliţiştii municipiului Motru, care au fost anunţaţi de către Ioana M., de 40 de ani, din aceeaşi localitate, că o persoană necunoscută, de sex masculin, i-a sustras două cartuşe de ţigări din magazinul a cărui vânzătoare este, şi ulterior suspectul a fugit printre blocuri. Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit faptul că tânărul a intrat în magazin, i-a solicitat vânzătoarei două cartuşe cu ţigări şi mai multe produse, iar la un moment dat, profitând de neatenţia angajatei magazinului, a luat ţigările şi a fugit.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here