Fuga e sănătoasă, dar nu întotdeauna

474
Oprit la un control, un tânăr de 27 de ani din Târgu-Jiu a luat-o pur şi simplu la sănătoasa, la vederea oamenilor legii. Bărbatul conducea o maşină când a fost somat de poliţiştii rutieri să treagă pe dreapta în vederea unui control de rutină.

Pentru că nu poseda permis de conducere şi ştia că va intra în belele, tânărul a oprit, a ieşit din maşină şi a încercat să fugă de reprezentantul legii.

Incidentul a avut loc ieri dimineaţă, pe strada Unirii din municipiul Târgu-Jiu. Aflaţi într-o activitate de monitorizare a traficului, poliţiştii rutieri au oprit un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr. Deşi iniţial trebuia să fie vorba despre un banal control, acesta s-a dovedit a fi o reală peripeţie atât pentru oamenii legii cât şi pentru conducătorul auto, anume Nicolae T.C., de 27 de ani din Târgu-Jiu. Ştiind că nu are permis de conducere şi văzând că este tras pe dreapta de către poliţişti, Nicolae s-a gândit că singura variantă pe care ar mai avea-o ar fi aceea de a părăsi maşina şi de a fugi, pe jos, de la faţa locului. Zis şi făcut. Târgujianul a oprit maşina la semnul poliţistului, a coborât şi, spre stupefacţia rutieriştilor, a luat-o pur şi simplu la fugă. „În această dimineaţă (n.r. – ieri), în timp ce derulau activităţi de monitorizare a traficului rutier pe strada Unirii, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier – Poliţia municipiului Tg-Jiu, au făcut semnal de oprire unui conducător auto ce conducea un autoturism. Şoferul a oprit si după ce a coborât din auto, a încercat să fugă de poliţiştii rutieri”, a declarat, ieri, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Rutier Gorj, Daniel Tică.
Urmărire ca în filme
Pe urmele tânărului au pornit imediat angajaţii Poliţiei Rutiere împreună cu un poliţist comunitar reuşind să îl prindă şi să îl imobilizeze, ulterior conducându-l la sediul poliţiei. Cu această ocazie, oamenii legii au aflat şi care a fost motivul pentru care tânărul a fugit, acesta nu poseda permis de conducere. Potrivit lui Tică, „tânărul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”. Dacă va fi găsit vinovat, Nicolae riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here