Frumuseţea de vară

533

varaVara – cel mai plăcut anotimp. E momentul să-ţi pui în valoare feminitatea purtând rochiţe vaporoase, multicolore. Ochelarii de soare şi pălăriile boeme cu boruri largi sunt accesorii la fel de importante în sezonul estival. Iată câteva sugestii, care cu siguranţă te vor ajuta în aceste zile de vară.

Bronz natural

De foarte multă vreme, pielea bronzată a devenit la modă nu doar în timpul verii. Deja ştim cu toţii că solarul asigură un bronz uniform, fără să ţinem cont de anotimp. Dar, totuşi, pentru a fi în pas cu moda e necesar să ne expunem pielea unor riscuri periculoase? Îmbătrânirea prea devreme şi pigmentarea pielii, dar şi riscul apariţiei cancerului de piele sunt consecinţele nefaste ale solarului.

Deci, dacă este vară bronzează-te natural, mai sănătos şi cu o strălucire aparte. Razele de soare oferă avantaje organismului, dar dacă se exagerează cu statul la soare, acestea pot să producă daune. Nu trebuie să uiţi să pui în sacoşa de plajă loţiunile cu factor de protecţie solară. Crema pentru plajă trebuie aleasă în funcţie de natura pielii. O piele mai deschisă şi foarte sensibilă se va bronza întotdeauna mai greu şi are nevoie de o loţiune cu factor de protecţie ridicat, minim 30-40. În schimb, pielea închisă la culoare se bronzează repede, fără să se producă arsuri dar şi ea trebuie protejată de razele soarelui. Se recomandă FPS 10-15.

la plajaHidratarea

După ce ai stat la soare, un duş scurt, cu apă călduţă te va relaxa. Evită apa prea caldă, pielea este deja încinsă, şi mai sensibilă ca de obicei. După ce te-ai răcorit, masează-te cu o cremă răcoritoare. Alege una hrănitoare, pentru a reduce efectele negative ale soarelui. Seara, pentru mai mult farmec, pune în valoare bronzul aplicând o loţiune cu particule sidefate.

Nu uita de necesarul de lichide pe care trebuie să îl consumi, pentru că ştii bine că hidratarea începe din interior. Exclude din alimentaţie băuturile carbogazoase şi alege apa plată, este cea mai sănătoasă; bea minim 2 litri de apă pe zi, dar nu depăşi 4 litri şi consumă din abundenţă fructe bogate în vitamina C.

Coafuri cu volum

Părul tapat a devenit foarte la modă, oferă un look special. Pe timp de vară, datorită căldurii excesive coafurile lejere sunt cele mai indicate. Părul poate fi tapat la bază şi strâns într-o coadă de cal, sau împletit. Cele care au breton scurt sau mediu, îl pot pieptăna într-o parte.

Pentru a ieşi din tiparul unui look banal, poţi apela la accesoriile de păr, care este varianta cea mai simplă pentru a crea ceva special. Cordeluţele sau bentiţele viu colorate, precum şi agrafele cu flori sau fluturi dau un plus de farmec şi veselie. Puneţi-vă imaginaţia la încercare şi daţi startul celor mai sofisticate coafuri de vară.

Machiajul de zi

Pe timpul zilei este recomandat machiajul cât mai natural. Fondul de ten trebuie să fie într-o nuanţă mai închisă. Altfel totul va fi de prost gust, în special dacă tocmai te-ai întors de la mare. Pentru machiajul ochilor alege fardurile cremoase, în nuanţe arămii sau pasteluri rafinate. Pentru ochii verzi şi albaştrii alege tonuri de roz, în schimb ochii căprui sau cei negri vor fi puşi în evidenţă prin violet şi auriu, albastru sau verde. Dacă foloseşti rimel, alege-l pe cel rezistent la apă, deoarece asigură rezistenţa machiajului.

Machiajul de seară

Seara alege un machiaj mai special, în funcţie de eveniment. Cele mai indicate sunt nuanţele mai puternice, strălucitoare. Pentru conturul ochilor, foloseşte un dermatograf negru. Pentru machiajul cât mai natural sau în nuanţe pământii, foloseşte contraste. Pune în valoare ochii cu ajutorul unui creion de ochi în nuanţe tari precum: verde intens, auriu sidefat sau gri.

Pe pomeţi aplică blush arămiu iar pentru buze alege un gloss transparent sau un ruj cremos închis, puţin sidefat.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here