Frumuseţea constă în îngrijirea zilnică

447

ingrijirea zilnicaFrumuseţea provine din interior, dar este şi rezultatul muncii în fiecare zi. Bineînţeles, o femeie pentru a fi frumoasă presupune faptul de a se îngriji în fiecare zi, folosind produse de înfrumuseţare care o pun în valoare.

Frumuseţea şi îngrijirea de zi cu zi

Pentru o frumuseţe de durată, este important să ştii ce înseamnă îngrijirea zilnică. Pentru aceasta vă propunem câteva tehnici pe care trebuie să le urmezi întocmai.

Hidratarea, foarte importantă

Crema hidratantă hrăneşte pielea cât mai intens, dar este utilă şi pentru faptul că împiedică efectul factorilor din exterior cum ar fi frigul, poluarea, etc.). În acelaşi timp, o piele bine hidratată se menţine suplă şi catifelată.

De altfel, pe pielea corect hidratată, machiajul rezistă mai mult timp.

Sfaturi: în fiecare dimineaţă masează-ţi atât faţa cât şi gâtul cu o cremă hidratantă, dar după ce ai curăţat-o bine. Apoi, aplică un masaj uşor cu vârful degetelor, pentru a crea cremei posibilitatea de a intra bine în piele.

Demachierea

În fiecare seară este indicat să-ţi cureţi bine pielea pentru a-i oferi şansa de a se oxigena. Pielea va rămâne suplă, fină şi mereu proaspătă.

Sfaturi: demachierea trebuie făcută dimineaţa, dar şi seara, pentru a menţine pielea curată. Ţinând cont de demachiantul pe care îl utilizezi, îţi vei limpezi pielea cu apă sau nu. Dar, dacă vei avea senzaţia de piele grasă, va trebui să foloseşti o substanţă tonică, pentru a înlătura surplusul de demachiant.

Îngrijirea de noapte

Cremele de noapte sunt create astfel încât să destindă şi să refacă epiderma pe timpul nopţii. Astfel, noaptea epiderma acţionează natural pentru regenerarea celulară.

Sfaturi: pielea fiind demachiată, apelând la un masaj uşor, prin mici atingeri ale feţei, astfel încât să pătrundă în piele crema pe care ai ales s-o foloseşti.

Frecvenţa: o singură dată într-o săptămână

Gomajul, esenţial pentru piele

Gomajul este foarte important pentru a menţine pielea mereu sănătoasă. Scopul acestuia este de a îndepărta toate impurităţile de la suprafaţa pielii, îndepărtând celulele moarte care nu lasă epiderma să respire. Prin exfolierea pielii, îi accelerezi regenerarea celulară şi o faci în acelaşi timp să fie tonică.

Sfaturi: aplică produsul de îngrijire de două ori pe săptămână pe pielea demachiată şi umedă cu mişcări circulare, în special pe frunte, nas şi barbă. Dar şi pe gât. După aceasta limpezeşte cu apă din abundenţă.

Masca face minuni

Masca nu acţionează doar asupra straturilor superficiale ale pielii. Ea este benefică datorită faptului că purifică, curăţă şi creează confort pielii. Masca revitalizează pielea în profunzime şi îi conferă multă strălucire. Ţinând cont de nevoile personale ale fiecăreia dintre noi, există diferite tipuri de măşti: hidratante, de calmare, astringente, antirid, de purificare, etc.

Sfaturi: masca se va aplica pe pielea curată şi exfoliată. Ţine cont de indicaţiile de pe ambalajul măştii de faţă, în sensul că trebuie să respecţi timpul necesar acţionării acesteia, limpezeşte cu apă călduţă, din abundenţă.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here