Fructele şi legumele, la control

281
fructe dadrInspectorii din cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj au efectuat în intervalul 15-19 martie nouă controale la agenţi economici, din municipiile Motru şi Târgu-Jiu, ce vând fructe şi legume. „Aceste controale au făcut parte din verificările tematice ale Direcţiei.

S-a urmărit verificarea standardelor de conformitate cu cele de comercializare, precum şi existenţa documentelor de însoţire şi origine a mărfurilor”, a declarat Aurel Tomescu, director coordonator al DADR Gorj.

Printre neregulile constate de inspectorii agricoli s-au numărat neetichetarea produselor, lipsa consemnării originii fructelor şi a legumelor, dar şi a consemnării în documentele de însoţire a calităţii şi originii acestora. Pentru neregulile menţionate, reprezentanţii DADR au aplicat două avertismente, iar cei doi operatori economici sancţionaţi vor mai fi verificaţi pentru a se urmări dacă aceştia au pus în aplicare măsuri dispuse de reprezentanţii legii. „Dacă se descoperă că aceştia nu au intrat în legalitate, apelăm la aplicarea amenzilor, care au o valoare între opt mii de lei şi optzeci de mii lei”, a mai spus Tomescu.
De controale nu scapă nici magazinele de pâine şi cele de furaje, câteva din acestea fiind verificate în cursul zilei de mâine. De altfel, operatorii de patiserie, comercianţii de legume şi fructe, precum şi magazinele de pâine, vor fi verificate de inspectorii DADR Gorj pe parcursul acestei săptămâni.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here