Fructele de mare, un plus de sănătate

476

fructe de mareSpecialiştii recomandă pentru o dietă echilibrată, fructele de mare datorită conţinutului mare de nutrimente, toate fiind benefice pentru sănătatea noastră.

Pe lângă peştii oceanici, fructele de mare au şi ele un conţinut bogat de acizi graşi omega-3, fiind o protecţie în plus pentru boli precum artrita, hipertensiunea arterială sau probleme ale sistemului circulator.

Colesterolul din sânge se poate diminua prin consumarea de fructe de mare, astfel vor fi reduse inflamaţiile diverse ale organismului, iar sistemul imunitar va fi fortificat. Sănătatea pielii şi a ochilor poate fi menţinută prin consumul frecvent de fructe de mare, datorită conţinutului de minerale şi vitamine. Astfel, tenul va arăta mai bine, iar vederea va fi îmbunătăţită.

Japonia, este ţara unde se consumă cel mai des fructe de mare, de aceea bolile provocate de deficitul de omega-3 sau alte minerale şi vitamine sunt în număr mai mic. Chiar şi cancerul, cea mai de temut boală din zilele noastre este menţinut mai bine sub control prin consumul frecvent de fructe de mare.

Nu trebuie să consumaţi fructe de mare, doar considerându-le ca medicamente, care să poată vindeca o anumită boală, ci ele trebuie să fie introduse în alimentaţie din plăcere dar şi pentru nutrimentele pe care le oferă. Fructele de mare pot într-adevăr preveni anumite afecţiuni grave, dar nu vor trata de la sine boala, odată apărută în organism. Peştii oceanici cât şi alte vietăţi marine conţin uleiuri şi grăsimi cu rol important în echilibrarea organismului şi de aceea se recomandă consumul frecvent acestor produse minunate pentru a ne bucura din plin de sănătate.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here