Fructe şi legume, pentru îmbunătăţirea vederii

1110

ceapa , usturoiSănătatea ochilor este poate cea mai de preţ, de aceea toate problemele care afectează ochii, dacă pornim de la oboseală, dureri sau mergând chiar mai departe la glaucom, cataractă, etc., trebuie privite foarte serios, deoarece se poate ajunge chiar la pierderea vederii.

Medicul oftalmolog este singurul care poate recomanda un tratament potrivit, însă pot fi luate în calcul şi remediile naturiste.

Alimentaţia este cea mai importantă în ceea ce priveşte sănătatea ochilor. Fructele şi legumele proaspete, menţin ochii ageri până la vârste înaintate.

Iată în continuare ce e bine să consumi pentru ca vederea ta să nu aibă de suferit :

Morcovi

Se ştie că morcovii conţin provitamina A, şi de ceea sunt recomandaţi pentru prevenirea, chiar şi tratarea bolilor de ochi. Ei trebuie consumaţi în stare crudă sau puteţi să-i folosiţi sub formă de suc în combinaţie cu rădăcină de pătrunjel.

Ceapa

Este o legumă foarte utilizată în bucătărie, dar are şi o calitate de necontestat în ceea ce priveşte efectul său antimicrobian, antiscrelotic şi de ameliorare a circulaţiei sangvine intraoculare.

Usturoiul

Este la fel de apreciat ca şi ceapa, poate chiar mai mult deoarece are un rol mult mai important în reducerea ateroscrelozei şi tensiunii arteriale. Ca şi ceapa conţine foarte mult sulf, necesar producerii de glutemină, un important antioxidant atât pentru ochi, dar şi pentru întreg organismul.

Consumaţi ori de câte ori aveţi ocazia, mai mulţi grăunţi de usturoi crud, dacă s-ar putea chiar zilnic.

Afine

Aceste fructe minunate sunt foarte apreciate datorită cantităţii însemnate de provitamina A şi vitamina C şi este un bun antimicrobian. Se vor consuma în stare proaspătă sau sub formă de decoct, obţinut prin fierberea timp de câteva minute a unei linguriţe de fructe într-o cană cu apă. Se lasă la infuzat un sfert de oră, după care se strecoară. Se consumă câte o cană pe zi. Foarte eficiente sunt şi băile oculare cu acest decoct, de câteva ori pe zi.

Cătina

Manitolul este o substanţă care se găseşte în fructele de cătină şi este foarte importantă în tratarea glaucomului. Pentru revigorarea vederii se recomandă consumul de fructe proaspete sau uscate.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here