Fructe de vară, indicate bărbaţilor

463

fructe pt barbatiPe timp de vară, majoritatea bărbaţilor caută mâncare uşoară, putând fi consumată rece sau pregătită rapid la grătar. Este o ocazie bună să ne orientăm spre fructele de vară care menţin sănătatea şi oferă organismului vitaminele şi fibrele de care are nevoie. E nemaipomenit să alegem ca desert fructul, decât prăjiturile, bomboanele sau îngheţata.

Iată în continuare o listă cu fructe sănătoase de vară pentru bărbaţi.

Murele

Nu ezitaţi să cumpăraţi mure. Murele au un conţinut mare de fibre, potasiu, vitamina C, vitamina K şi luteina (un nutrient care menţine sănătatea ochilor). Vitamina K este indicată în special bărbaţilor, deoarece protejează împotriva cancerului de prostată.

Pepenele

Cel mai bun fruct al verii rămâne însă, pepenele, fiind şi cea mai sănătoasă variantă de hidratare deoarece este format din 92% apă. Pepenele conţine de asemenea şi vitamina C, numai o felie conţinând 25% din necesarul unei persoane pe zi. Mai conţine şi vitamina A, vitamina B6 şi B1, potasiu şi magneziu.

Papaya

mureFructul de papaya este la fel de bun ca celelalte, în această perioadă, fiind un excelent ingredient pentru salate sau se poate consuma cu iaurt. Nutrientul cel mai important al acestui fruct este vitamina C.

Este şi o sursă excelentă de vitamina A şi vitamina E, cele două protejează inima de anumite afecţiuni. De asemenea conţine două enzime, papain-ul şi chymopapain-ul, care luptă împotriva inflamaţiilor din organism.

Ananasul

Majoritatea dintre noi consumăm ananas doar ocazional, dar datorită nutrienţilor conţinuţi ar trebui stimulat consumul. Magneziul este elementul principal. În ananas se mai găseşte vitamina C, vitamina B, fibrele şi fierul. Aceştia au un rol important în a fortifica sistemul imunitar şi a creşte energia.

Guavele

Fructul de guava este foarte bun dacă alegi să consumi seminţele, deoarece conţine acizii graşi omega-3 şi omega-6. Dar şi restul fructului este bogat în vitamina A, vitamina C şi în fibre, care menţin sănătatea sistemului digestiv. Conţine calorii puţine, o opţiune perfectă pentru cei ce vor să slăbească pe timpul verii.

Kiwi

Şi în sfârşit, ultima fructă de vară sănătoasa pentru bărbaţi este kiwi-ul. Are mai multă vitamina C decât portocala şi este cunoscut datorită conţinutului mare de fibre care protejează colonul şi previne cancerul de prostată. Pe lângă acestea, kiwi mai conţine şi potasiu, fier, magneziu şi vitamina E, într-o proporţie destul de mare.

O dietă bogată în vitamina C previne riscul de hipertensiune sau accidente vasculare, iar un singur fruct de kiwi conţine 95% din necesarul zilnic.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here